Huszadik évfordulót ünneplő kontrollert és headsetet dob piacra a Microsoft

A Microsoft Xbox-a húsz éve van a piacon, azóta pedig már a negyedik konzolgenerációnál jár a redmondi cég is, ami most visszahozza a neonzöld színárnyalatot.

 

A Microsoft az Xbox weboldalán mutatta be a különleges kontrollert és headsetet, amivel a novemberi születésnapot hivatott a cég megünnepelni. Mind a kontroller, mind a headset rendelkezik azzal a klasszikus neonzöld Xbox-árnyalattal, és a „dzsojsztik” továbbra is megőrizte az Xbox Series konzolpároshoz csatolt kontroller funkcióit.

A Microsoft szerint érzelmes és letisztult a huszadik születésnapot ünneplő kontroller, ami friss megközelítéssel alkalmazza ugyanazt az áttetsző zöld árnyalatot, amit anno Bill Gates cége az eredeti Xbox Debug kiten használt. A kontroller persze egy fekete színárnyalattal is rendelkezik, és a szürke árnyalat miatt a kontroller belsejébe is betekinthetünk. A nosztalgikus, zöld Xbox gomb pedig az első generációs, eredeti Xbox-logót emelte át 2021-be. A zöld színárnyalat pedig hátul, illetve a hybrid D-Pad körül is megtalálható.

A 20. évfordulós, különleges kiadású kontroller a legújabb Xbox wireless kontrollerek összes előnyét magában hordozza, így jobb ergonómiával, javított eszközök közötti válthatósággal, egy külön megosztásra tervezett gombbal (Share), illetve csökkentett latenciával (kisebb input laggal) rendelkezik. Az Xbox Wireless és a Bluetooth technológiának köszönhetően könnyen párosíthatjuk a kontrollert az Xbox Serieshez, az Xbox One-hoz, a Windows-t futtató PC-nkhez, illetve az iOS-es, Androidos telefonunkhoz is.

Az Xbox születésnapját ünneplő headsetet pedig a Microsoft az új Xbox Stereo Headsetre alapozta. Ugyanúgy áttetsző fekete és szürke árnyalattal rendelkezik, így itt is „betekinthetünk a kulisszák mögé”. A mikrofonon, illetve a füles részeken zöld árnyalatot találhatunk. A bal oldalon a huszadik évforduló logója is ott van, a jobb oldalt pedig az Xbox logója is a headseten látható (igaz, ezt az Xbox Wireless és Stereo Headseten is megtalálhatjuk).

A Microsoft Xbox-a kerek évfordulóját ünneplő headsetet és kontrollert már elő is lehet rendelni. A kontroller kb. 23500 forint, míg a headset ára nincs feltüntetve az oldalon…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu