A Team Ninja csapatához csatlakozott a Bloodborne producere

Yamagiwa Masaaki így talán már a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin fejlesztésébe is be tud segíteni a Team Ninjának.

 

Yamagiwa a Sony Interactive Entertainment Japan Studio-nál dolgozott február végéig (tehát ő kicsit korábban lépett ki a Sony stúdiójából, mielőtt annak végleg befellegzett volna; a helyét lényegében a Team Asobi vette át), és producerként több játékon is dolgozott. A Bloodborne (PlayStation 4-exkluzív; fejlesztő: FromSoftware, megjelenés: 2015), a Deracine (PlayStation VR-exkluzív, FromSoftware, 2018), továbbá a Tokyo Jungle (PlayStation 3, Crispy’s/SIE Japan Studio, 2012; 2013-ban a PlayStation Vita Tokyo Jungle Mobile-ként kapta meg) esetében is ezt a pozíciót töltötte be.

Igen ám, de miután február végén távozott a Sony leépülés alatt álló stúdiójából, nem hallottuk, hogy pontosan hol is folytatja munkáját. Erről egy eléggé szokatlan, ámbátor Japánban teljesen megszokott tevékenység keretein belül tudtunk meg új részleteket, amikor is Yoshida Shuhei, a mostanában a Sony-t az indie fejlesztőkkel összekötő személy a Twitteren megosztott egy képet magyar idő szerint tegnap délután két óra után nem sokkal. Ez odaát este kilenc órának felel meg, úgyhogy az ottani kultúrában elfogadott módon nagy eséllyel munka után elmentek levezetni a feszültséget egy-két ital mellett. (Vagy esetleg karaokiztak… ki tudja?)

Többes szám? Igen: Yoshida ugyanis nem egyedül ment: hozzá Yasuda Fumihiko, a Nioh-sorozat rendezője, illetve Yamagiwa Masaaki csatlakozott. Mivel Yasuda is a Team Ninja alkalmazottja, nem meglepő, hogy Yoshida közölte: Yamagiwa is „a nindzsákhoz” csatlakozott. Persze még kérdéses, hogy pontosan mivel fog foglalkozni, de idővel talán erről is hallani fogunk.

Ha már megemlítettük a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin-t, akkor említsük meg, hogy a Team Ninja játékát a Square Enix március 18-án fogja kiadni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (szinte kizárt, hogy ne Denuvóval), PlayStation 4-re, továbbá Xbox One-ra. Nem lesz olyan hardcore mint mondjuk a Nioh, de az fix, hogy egy akció-RPG-re számíthatunk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu