Marvel’s Avengers: hazudtak a megjelenés előtti marketingben! [VIDEO]

Nem, nem arra gondolunk, hogy Pókember, a PlayStation-exkluzív karakter még mindig nincs a játékban: ennél komolyabb témában nem mondtak igazat a Marvel’s Avengers esetében.

 

Tavaly szeptemberben kb. 2,2 millió példányban fogyott a Marvel’s Avengers a megjelenése hónapjában. Ez nem volt elég, így a Square Enix HD Games (konzolos/PC-s videojátékokkal foglalkozó) ágazata a tavaly november hatodikán megtartott pénzügyi értekezletén kiemelte, hogy kb. 63 millió dollárnyi (kb. 1,9 milliárd forintnyi) működtetési veszteséget könyveltek el. Matsuda Yosuke, a Square Enix elnöke akkor kiemelte, hogy ez bizony a Marvel’s Avengers elvárásokon aluli értékesítési eredményei miatt jött össze, így a játék fejlesztésének költségeit nem tudták visszahozni. Ezért reménykedett abban, hogy a további tartalmi bővítésekkel idővel visszahozzák azt.

A kérdezz-felelek porcióban Matsuda kiemelte, hogy a játék megjelenésekor egy komoly hirdetési kampányba vágtak, mert a koronavírus-világjárvány következtében a Marvel’s Avengers megjelenése is eltolódott, és bár még mindig voltak akkoriban amortizációs költségek, az értékesítéseken keresztül bízott a szituáció helyreállításában. Úgy tűnik, hogy ez nem volt elegendő, hiába bukkant már fel az Xbox Game Passon is a Crystal Dynamics és az Eidos Montreal játéka (ami ráadásul a War for Wakanda kiegészítőt is megkapta nemrég).

Benji-Sales szerint a Marvel’s Avengers a Game Pass tíz legnépszerűbb játéka közé emelkedett, és az Egyesült Államokban a tizenöt eddig legtöbbet játszott címe közé is bejutott. Úgyhogy legalább Xboxon valamelyest javul a helyzet. Igen ám, de a kiadó egyszerűen nem tartotta be a szavát: nem véletlenül vannak ideges kommentek a játék subredditjén.

A Marvel’s Avengers legújabb patche ugyanis játékmenetre hatással levő mikrotranzakciókat is magával hozott, így az „elfogyasztható boostok” mondjuk a megszerzett XP mértékét, vagy az erőforrások mennyiségét növelhetik. Ezeket csak valódi pénzzel szerezhetjük meg. Azaz: most már nem csak kozmetikus mikrotranzakciók vannak a játékban. De a 2019-es E3-on Meagan Marie, a Crystal Dynamics közösségi igazgatója mit is mondott? Nem lesznek random lootboxok vagy pay-to-win forgatókönyvek a játékban…

De még a 2020. augusztus 28-ai blogposztban, nem sokkal a játék rajtja előtt is kiemelték: elkötelezettek amellett, hogy a Marvel’s Avengersban csak kozmetikai tárgyakat lehet valódi pénzzel megvenni, hogy a játék évekig friss maradhasson. Ez nem jött össze. Sőt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu