Egy nagy PlayStation-remake bejelentés decemberben?

Eabha McMahon, művésznevén AVA megerősítette, hogy egy nagy PlayStation-remake számára készített egy dalt.

 

Egy ír énekes és dalszerző szerint a Sony az év végére egy nagy dobással készül. Ezt egy ír rádiós műsor, a The Lunchbox során említette meg az október 7-ei adásban. Elárulta, hogy Michael McGlynn-nel dolgozott a dalon. Geoff Harris, a műsorvezető pedig több részletet szeretett volna hallani, így AVA elengedte a csapot.

Másfél évvel ezelőtt, nem sokkal a világjárvány beütése után kereste fel McGlynn őt azzal az ajánlattal, hogy mivel ők egy PlayStationös játékhoz írnak zenét (és ebben ő igazán tapasztalt, igaz, más platformokon is neves zeneszerzőnek tekinthető), miért nem csatlakozik ő is. Itt azért AVA gyorsan kiemelte, hogy nem tekinti magát gamernek. Akkor miért is őt kereste fel McGlynn? Nos, egy ír nyelvű dalhoz keresett valakit. Tehát nem angol nyelvű lesz, hanem egy kelta „utódnyelven” (a skót gaelic/gall, illetve a wales-i nyelv is ide vehető!) szólal majd fel ez a kompozíció…

AVA szerint ő főleg a dalszöveg létrehozásában volt jelen, míg McGlynn lánya volt az énekes, a felesége pedig a kórust rakta össze, és maga Michael is énekelt a felvételben. Ő a nyelvi témában is segített, így szerinte egy eléggé családi próbálkozás lett a dal, amit értelemszerűen még nem hallhatunk úgy két hónapig. AVA azért még elmondta, hogy jó ideig nem is tudta, hogy mihez adja a nevét, és nem is beszélhet komolyabban a titoktartási szerződések miatt. Úgy látja, hogy a játék nevét a Sony karácsonykor fogja bejelenteni. Ő már hallott róla, és meg is erősítheti, hogy egy nagy játékról van szó, és úgy véli, hogy brilliáns elképzelés az ír nyelvű dal ebben a projektben.

McGlynn és AVA már dolgozott közösen: utóbbi az ANUNA részeként volt jelen a Xenoblade Chronicles 2-ben a Shadow of the Lowlands című dalban, aminek dalszerzője Mitsuda Yasunori volt. Ezt McGlynn és Mitsuda közösen előadta a Xenogears 20. évfordulója során. Ebből kiindulva lehetséges, hogy Mitsudának is köze van a játékhoz. A karácsonyi ünneplés Írországban pedig december 8-án kezdődik… a The Game Awards idén pedig 9-én lesz.

Augusztus 30-án a Procyon Studio, Mitsuda kiadója egy képet közölt a Twitteren, és itt Mitsudát, Michael McGlynn-t és lányát, Aislinget láthatjuk munka közben. Úgyhogy valami készül. De vajon mi?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu