Nintendo Switch: jobb Joy-Con kontrollerek az OLED modellen, de ez is driftelhet

A nagy N a megnövelt, más kijelzőjű „kapcsolóján” az alapmodellen (és a Nintendo Switch Lite-on is) hibára hajlamos Joy-Con kontrollerekbe is belenyúlt.

 

A driftelés ugye az, amikor az analóg karon például az általunk kitűzött iránnyal ellentétesen halad a karakterünk a játékban, vagy ha ő továbbra is arra megy, holott már elengedtük a Joy-Conon a kart. Emiatt a Nintendo ellen egy polgári peres eljárás leállítása végett ingyenes javítást ajánlott, és azóta a nagy N azt mondja, hogy az analóg karok belső alkatrészein módosított, sőt, folytatólagosan is ezt teszi a 2017-es Nintendo Switch-premier óta. A driftet vagy az elkopás, vagy a piszkosodás okozhatja: feltételes módot használunk, mert a Nintendo hivatalosan sosem indokolta a driftelés miértjét.

Yamashita Toru, a Nintendo technológiafejlesztő részletének vezetőhelyettese azt mondja, hogy a Joy-Con kontrollereknek sok eltérő része van, és olyan módon javítgatják azokat, amik nem mindig láthatóak. A nagy N továbbra is dolgozik azon, hogy jobbak legyenek az irányítóeszközök. A megjelenéskor alkalmazott analóg karok átmentek a Nintendo megbízhatósági tesztelésén, amiben alávetik azokat a folytatólagos terhelésnek, miközben forgatják azokat. Ilyen tesztelésen a Wii U GamePad analóg karja is átesett. A javulás érdekében a fogyasztók által használt Joy-Con kontrollereket is megvizsgálták, és emiatt az elkopás védelmén és a tartósságon is dolgoztak.

Csakhogy az analóg karok alkatrészei egyedi tervezésűek, így a Nintendónak is igazodnia kellett, így például a megbízhatósági tesztet is áttervezte. Yamashita szerint a Joy-Con kopásának mértéke például az anyagoktól és formáktól is függ, így aziránt kutatnak, hogy milyen kombinációkkal van esélyük arra, hogy kevésbé használódjon el az analóg kar. A Joy-Conok a 2017-es rajt óta nem bővültek új gombokkal, de a Nintendo Switch OLED modelljén új analóg karokat alkalmaztak az utóbbi négy és fél év tapasztalatával ötvözve. Persze már az alap modell, a Nintendo Switch Lite és az önállóan értékesített Joy-Con kontrollerek sem azok mint 2017 márciusában.

Majd idővel elválik…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu