Menu

Nintendo Switch: jobb Joy-Con kontrollerek az OLED modellen, de ez is driftelhet

A nagy N a megnövelt, más kijelzőjű „kapcsolóján” az alapmodellen (és a Nintendo Switch Lite-on is) hibára hajlamos Joy-Con kontrollerekbe is belenyúlt.

 

A driftelés ugye az, amikor az analóg karon például az általunk kitűzött iránnyal ellentétesen halad a karakterünk a játékban, vagy ha ő továbbra is arra megy, holott már elengedtük a Joy-Conon a kart. Emiatt a Nintendo ellen egy polgári peres eljárás leállítása végett ingyenes javítást ajánlott, és azóta a nagy N azt mondja, hogy az analóg karok belső alkatrészein módosított, sőt, folytatólagosan is ezt teszi a 2017-es Nintendo Switch-premier óta. A driftet vagy az elkopás, vagy a piszkosodás okozhatja: feltételes módot használunk, mert a Nintendo hivatalosan sosem indokolta a driftelés miértjét.

Yamashita Toru, a Nintendo technológiafejlesztő részletének vezetőhelyettese azt mondja, hogy a Joy-Con kontrollereknek sok eltérő része van, és olyan módon javítgatják azokat, amik nem mindig láthatóak. A nagy N továbbra is dolgozik azon, hogy jobbak legyenek az irányítóeszközök. A megjelenéskor alkalmazott analóg karok átmentek a Nintendo megbízhatósági tesztelésén, amiben alávetik azokat a folytatólagos terhelésnek, miközben forgatják azokat. Ilyen tesztelésen a Wii U GamePad analóg karja is átesett. A javulás érdekében a fogyasztók által használt Joy-Con kontrollereket is megvizsgálták, és emiatt az elkopás védelmén és a tartósságon is dolgoztak.

Csakhogy az analóg karok alkatrészei egyedi tervezésűek, így a Nintendónak is igazodnia kellett, így például a megbízhatósági tesztet is áttervezte. Yamashita szerint a Joy-Con kopásának mértéke például az anyagoktól és formáktól is függ, így aziránt kutatnak, hogy milyen kombinációkkal van esélyük arra, hogy kevésbé használódjon el az analóg kar. A Joy-Conok a 2017-es rajt óta nem bővültek új gombokkal, de a Nintendo Switch OLED modelljén új analóg karokat alkalmaztak az utóbbi négy és fél év tapasztalatával ötvözve. Persze már az alap modell, a Nintendo Switch Lite és az önállóan értékesített Joy-Con kontrollerek sem azok mint 2017 márciusában.

Majd idővel elválik…

Forrás: VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu