Menu

Távozott a GOG-ról a Hitman!

A CD Projekt most már bánja, hogy az IO Interactive Hitman játékát feltette az elvileg DRM-mentes játékboltjába.

 

A GOG többnyire megbízható, ha DRM-mentes játékok iránt érdeklődünk. Itt nagy eséllyel megvan az, hogy megvesszük a játékot, letöltjük a telepítőt, és azt akármikor elővehetjük, és internetkapcsolat nélkül működni fog a kérdéses alkotás. Ez persze nem sok AAA kiadót érdekli, mert ők inkább másolásvédelmi rétegekkel (nem csak Denuvo) terhelik meg a játékaikat, így például egy F1 2021-et talán sosem fogunk a GOG-on látni.

Írtunk arról is, hogy ennek ellenére az IO Interactive játéka (amit saját maga adott ki: eredetileg a Square Enix volt a kiadó, de azóta a dán stúdió független lett, megtartva a 47-es ügynök jogait) felbukkant a GOG oldalán, csak ugye eleinte nem volt feltüntetve az, hogy azért a DRM ott van a játékban: internetkapcsolatra ugyanis például az értékeléseinkhez szükség van, így nem nagyon nevezhetnénk teljesen offline-nak a Hitman első részét. Ezt persze a játékosok negatívan értékelték, mire a GOG kiemelte, hogy joguk van törölni az ilyen értékeléseket, habár a szabályzatuk erről nem tesz említést.

A CD Projekt pedig kb. megelégelte az egészet: Gabriela Siemienkowicz, a GOG közösségi menedzsere arról írt, hogy még mindig párbeszéd zajlik a CDP és az IO Interactive között, de addig is a Hitman Game of the Year Editiont eltávolították a boltból, mert… és itt jön a pikírt indoklás: ahogy a játékosok kiemelték, ebben a formájában nem kellett volna kiadniuk! Elnézést kértek a helyzet okozta dühért és zavaros szituációért, mert a GOG csalódást okozott mindenkinek. Megköszönte, hogy a közösség felhívta a CDP figyelmét az egészre. Bár őszinte (és itt-ott nyers…) volt a játékosok megnyilvánulása, kiemelte, hogy a GOG iránti szenvedély miatt történt ez.

Persze még mindig vannak olyanok, akik elítélik a GOG azon nyilatkozatát, miszerint az amúgy jogos negatív értékeléseket a CDP „tesztbombázásnak” nevezte.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu