EA Sports FC lesz a FIFA-játékok új neve?

Az Electronic Arts néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a legsikeresebb, a FIFA  franchise átnevezésének lehetőségét vizsgálja. Az európai védjegybejegyzés találgatásokra ad okot.

 

Egyre inkább körvonalazódik annak a lehetősége, hogy a FIFA-sorozat új márkanévre változik. Az Electronic Arts által megrendelt jegyzőkönyvek sora szerint a cég állítólag az EA Sports FC-t fontolgatja, mint a sportszimulátor új nevét.

Amint azt a VGC (Video Games Chronicle) kiderítette, az amerikai multinacionális vállalat a hónap elején biztosította a védjegy jogait mind az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalától, mind pedig az Egyesült Királyság megfelelő szervétől, ami tényekkel támasztja alá az EA Sports vezérigazgatója, Cam Weber korábbi kijelentéseit.

„Vizsgáljuk az EA Sports futballjátékok márkanévváltásának ötletét. Felülvizsgáljuk a FIFA-val kötött jogmegállapodást, amely továbbra is elkülönül a többi szponzori és licencszerződésünktől, amelyekkel a labdarúgás világában rendelkezünk” – mondta alig egy hete.

 

 

Az EA Sports FC nem feltétlenül kell, hogy a FIFA-saga új neve legyen, és lehet egy másik, teljesen más jellegű vagy irányú akció is, ezért ezt az információt óvatosan kell kezelni. A szimulátornak ugyanis néhány évvel ezelőtt már volt egy applikációja iOS és Android mobilokon EA Sports Football Club néven, amely a PC-s és konzolos videojátékhoz kapcsolódott, és amelyet most lehet, hogy újraéleszthetnek.

Ez azonban újabb jele annak, hogy az Electronic Arts érdekelt abban, hogy új márkákat keressen az ágazat egyik legjövedelmezőbb franchise-ának, amit a Konami idén már megtett az eFootball-lal, búcsút intve a Pro Evolution Soccer névnek. Nemrég azt is megtudtuk, hogy a FIFA 22 több új kiadás megjelenése ellenére is az Egyesült Királyság eladási toplistájának élére került.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu