Majdnem elhappolták az Obsidiant a Microsoft orra elől

Az Obsidian Entertainment főnöke úgy gondolja, olyan emberekkel érdemes tárgyalni, „akikkel le lehet ülni sörözni”. Ezek szerint a Microsoft megfelelt ezeknek a feltételeknek.

 

A Microsoftnál az Obsidian felvásárlása volt 2018 egyik legerősebb híre, amely megerősítette, hogy az olyan játékok, mint a Pillars of Eternity és a Fallout: New Vegas az Xbox ökoszisztémába költöznek. Ez azonban majdnem meghiúsult, mivel a fejlesztőstúdiónak volt már egy másik felvásárlási ajánlata is, amely, ha elfogadják, megváltoztathatta volna a Microsoft terveit.

Egy furcsa anekdota maradt fenn erről a történetről. Ahogyan azt az Obsidian főnöke, Feargus Urquhart a GamesIndustrynak adott interjújában elmagyarázta, egy nagy kiadó megkereste őket egy felvásárlási ajánlattal, de ő elutasította a lehetőséget, mert a kiadó „nagyon nehezen tudta felvenni a megfelelő embereket”.

 

 

Emiatt az ok miatt, és mivel a kiadó fő szándéka az volt, hogy az Obsidian fejlesztői más játékokkal foglalkozzanak, Urquhart végül inkább visszautasította az ajánlatot. A stúdiófőnök úgy véli, hogy a felvásárlási ajánlatnak „kulturálisan illeszkednie kell”, tehát olyan embereknek kell lenniük, „akikkel le lehet ülni egy sörre, és ha nem, akkor talán újra kell gondolni”.

Bár nem tudjuk, melyik kiadó próbálta meg felvásárolni az Obsidian-t még 2018-ban, de a történet happy enddel zárult a Microsoft és az Obsidian számára, hiszen ez a szövetség nagyon pozitív eredményeket hozott. Egy Grounded nagy frissítésekkel, egy The Outer Worlds 2, amelyet a legutóbbi E3-on mutattak be, és egy Avowed, amely bár nem volt látható az eseményen, de hamarosan többet is megtudhatunk, nem is beszélve mindarról, ami a jövőben érkezhet.

Forrás: GamesIndustry

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu