Star Wars: The Old Republic: áttervezésre készülnek a harci stílusok

Hihetetlen, de már hamarosan tíz éve, hogy elstartolt a Star Wars: The Old Republic; emiatt nem is olyan nagy meglepetés, hogy kicsit módosulni fog.

 

A kerek évszámra egy új kiegészítő is jön (Legacy of the Sith, magyarul a Sith öröksége a címe), és ennek egyik új funkcióját a nyilvános tesztszerveren már ki is lehet próbálni. No nem az új történetszálra gondolunk, hanem a harci stílusokra. Röviden ez annyit jelent, hogy képesek leszünk az eltérő osztályok képességei közül válogatni, így valamelyest egyedibb játékmenetet kaphatunk.

Eddig az volt a rendszer, hogy a tizes szint elérésekor választhattunk egy fejlettebb osztályt a kettő közül. Az egyik a Császárság oldalán az ügynök, és ez alatt a mesterlövészt lehetett választani például. De az új rendszer esetében már az első szinttől harci stílust választhatunk, és több opció is a rendelkezésünkre fog állni. De azért lesznek korlátozások: a Császárság ügynöke nem lesz az Erőre alapozó harci stílust kiválasztani, de helyette a technológiára alapozó stílusok közül (vanguard, kommandós, powertech, zsoldos, scoundrel, mesterlövész, fegyverforgató…) bármelyik elérhető lesz.

Az Erő oldalát képviselők pedig a frakciójuk által lesznek korlátozva (tehát alapból ők sem választhatnak mindenből), de idővel a megfelelő pontszámmal „mind a sötét, mind a fényes oldal” képességeiből is válogathatnak. Ez a játék időtartamát meg tudja növelni, úgyhogy ez első olvasatra nem hangzik egy rossz döntésnek.

A Star Wars: The Old Republic nyilvános tesztszervere jelenleg a powertech, a zsoldos, a juggernaut, illetve a marauder harci stílusokat teszteli. A Steamen olvasható blogposzt szerint a pontosabb testreszabhatóság, illetve az osztályok terheltségének könnyítése miatt csökken a képességek száma, miközben igyekeznek biztosítani, hogy az osztályok elkülöníthetőek és egyediek maradjanak.

Ez nem rossz ötlet, de ehhez kifejezetten fontos lesz a képességek és kombinációk kiegyensúlyozása, mert ha valaki megtalál egy OP kombinációt, ami megállíthatatlan karaktert támaszt a többiek elé, akkor ebből még adódhatnak problémák.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu