A kínai fiatalok keresik a kiskapukat a szigorú korlátozásokkal szemben

Most már trükközniük kell a kínai fiataloknak, hogy a heti mindössze három órányi játékidejüket meg tudják növelni…

 

A People’s Daily, a kínai állami média egyik legnagyobb újságja hívta fel a figyelmet arra, hogy a 18 éven aluliak továbbra is képesek a számukra engedélyezett időpontokon (péntek-vasárnap este 20-21 között, és ez ünnepnapokra is érvényes) kívül játszani, és ezeket a kiskapukat be kéne zárni. A cikket a Reuters szemlézte, és ebből megtudtuk, hogy több online kereskedelmi platformon vannak olyan módszerek, amik segítségével játékokhoz szánt fiókokat lehet kölcsönözni vagy vásárolni, hogy ne legyenek korlátozások. A People’s Daily szerint a kiskapukat be kellene zárni, hogy megakadályozhassák a függőséget…

A Kínai Kommunista Párt egyik legnagyobb szócsöve szerint a családoknak és az iskoláknak is be kellene tartatni az új szigorításokat, mert szerintük több fiatal is a szüleik fiókját használva játszik, esetleg az ő adataikat (pl. név, születési dátum…) megadva regisztrálnak, ugyanis a felnőttek számára ilyen korlátozás nincsen érvényben. A videojátékokkal foglalkozó cégeket (pl. a Tencent és a NetEase is ilyen; ők ketten a legnagyobb játékosok „külföldön”) pedig arra kérték, hogy aktívan teljesítsék a közösségre vonatkozó felelősségüket, hogy a (népességre vonatkozó) következő generáció egészséges növekedésen essen át.

A fiataloknak még a költekezést is limitálják. A 8 és 15 év közöttiek számára kb. havi 30 dollárnak megfelelő renminbi (~9 ezer forint) költhető el, míg a 16-18 év közöttieknek ennek duplája (tehát kb. 18 ezer forint) áll rendelkezésre. Úgyhogy nem csak a játékidő, hanem a mikrotranzakciók tekintetében is elképesztően szigorú határokat állított fel az állampárt.

A kínai fiatalok 62,5%-a játszik rendszeresen online játékkal, és 13,2%-uk korábban napi több mint két órát töltött el velük. Ezért mondja a kínai állami média, hogy túl sok rövidlátó van és a mentális egészséggel is bajok lehetnek. (És az amerikai szakértők meglátása szerint a NetEase/Tencent duó túl nagy hatalomra tehet szert, és ezt akarják Xi Jinpingék megakadályozni…)

A túlzottan játékfüggő fiatalokat pedig néhány éve leszoktató táborokba küldik. Itt ideológiai és katonai kiképzést kapnak, és a magánzárka mellé néha még verés is jár…

Forrás: Gamesindustry, Qubit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu