Az Avowed lesz a „The Elder Scrolls Obsidian verziója”, és nem fog csalódást okozni az RPG rajongóknak

Egy újságíró szerint, aki ki is próbálta a játékot, az Avowed fejlesztői a Game Awards-on mutathatják be az újdonságokat.

 

Sok kérdésünk van az Avoweddel kapcsolatban. Az első trailerbe ugyan beleszerettünk, de a következő Obsidian játéka eleinte mégis úgy tűnt, hogy olyan sok újdonságot azért nem hoz. A fejlesztők azonban máris figyelmeztettek minket, hogy hamarosan több információval szolgálnak a játékról a külföldi sajtónak. Ez meg is történt, és ezek alapján úgy tűnik, mintha az Obsidian egy ecthe The Elder Scrolls játékot készítene – csak sokkal modernebb változatban.

Ezt Jez Corden, a Windows Central újságírója fejtette ki egy exkluzív cikkben, amellyel néhány első benyomást is közöl az Avowedről, amely még közel sincs kész. A cikk szerzője azt is hozzátette, hogy az új Obsidian játék egy olyan RPG, amely egy first-person shooter középkori és mágikus környezetben, mely olyan klasszikusokat is idéz, mint a The Outer Worlds és a Pillars of Eternity. Mivel az Avowed az RPG-k klasszikus trendjeit követi, így számos osztályt használhatunk majd, és különböző játéktechnikákkal kísérletezhetünk.

Ebben az értelemben az újságíró talált hasonlóságokat más játékokkal, amelyek elemei szintén megtalálhatóak az Avowedben. Például a karakterosztályokat a The Elder Scrollsra jellemző harci stílus egészíti ki a kétkezes fegyverek használatának lehetőségével. De nem kell félniük a mágia szerelmeseinek sem, hiszen a Pillars of Eternity-ra jellemző valódi varázslatokat is megtalálhatunk a játékban, mint például a villámlás, amely minden útjába kerülő ellenséget elevenen megsüti.

Ráadásul minden támadás, mágikus és fizikai egyaránt, a karakteren és az NPC-ken túl is hatni fog, hiszen az Avowedben többféle fegyveren és mozdulaton keresztül kísérletezhetünk, például erőteljes rúgásokkal vagy pajzsütésekkel.

A The Elder Scrolls inspirációit folytatva az Avowed a franchise klasszikus RPG-elemeit fogja felhasználni, hogy azokat egy sokkal színesebb világba építse be. Itt olyan helyszínekre kell gondolni, mint a „lumineszkáló gombákkal teli barlangok, gigantikus növényvilággal elárasztott zöld erdők és hatalmas, a nap által megvilágított templomok mélységekkel és csontvázakkal fertőzött sírokkal”. Egyszóval egy olyan játékra számíthatunk, amely minden RPG-rajongónak örömet okoz.

A történet minősége és a világ méretét illetően azonban Corden még nem tud biztos információkat. A játékkal kapcsolatos érzései alapján nem egyértelmű, hogy a The Elder Scrolls mintáját fogja-e követni a nyitott világokkal, vagy inkább a The Outer Worlds-ben használt, területeket összekötő rendszerhez hasonlót részesítik a fejlesztők előnyben. Ennek ellenére az újságíró szerint a játék narratívája alapvetően fontos szerepet kap majd, hiszen „a cég ebben a legerősebb”.

Ami a grafikát illeti, Corden biztosít arról, hogy a játék vizuális minősége javulni fog, ugyanis ő egy olyan egy olyan verzióval játszott, amelyben még mindig nem jól működnek a fény-árnyék effektusok, vagy egyes textúrák nincsenek kidolgozva, így nem mutatnak még teljes képet az élményeiről. Mindenesetre az Obsidian egyik legerősebb játékát kapjuk majd szerinte – grafikai téren is.

Corden szerint az Obsidian a következő Game Awards-on adhat bővebb információt a címről, amelynek hivatalos dátumát már tudjuk. Ugyanakkor az is valószínű, hogy a 2022-es E3-ig ennél semmi többet sem fogunk tudni az új RPG-ről. Akárhogy is legyen, az Avowed rendkívül ígéretesnek tűnik az RPG műfaj minden szenvedélyes játékosának, és bár az Avowed megjelenési dátumát még mindig nem tudjuk, az már biztos, hogy PC-re és Xbox Series-re is megjelenik a játék.

Forrás: Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu