Metal Gear Solid 3: Snake Eater: megvan, ki fejleszti a remake-et?

Több jel is arra mutat, hogy a Konami a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterből egy felúíjtást csinál. (És nem egy pachinko gépet. Azt már megtette…)

 

Szóval a Metal Gear Solid 3: Snake Eater 2004 novemberében jött ki Észak-Amerikában PlayStation 2-re, míg Japánban decemberben, Európában pedig csak 2005 márciusában jutott el a boltokba Big Boss története, amiből 2005 végén Japán, 2006 márciusában Észak-Amerika, majd októberben Európa is megkapta a bővített újrakiadást Subsistence alcímmel. A játék hatalmas siker volt, így nem csoda, hogy a Konami 2012 elején a Nintendo 3DS-re is átportolta Kojima Hideo játékát.

A VGC korábban arról írt a forrásaira hivatkozva, hogy a Konami igyekszik a Metal Gear (Solid), a Castlevania és a Silent Hill IP-it feltámasztani. A site szerint a Konami a szingapúri Virtuost bízta meg azzal, hogy a PS2-es játékból csináljon egy ütős feldolgozást. Most viszont szintén a VGC tudósít arról, hogy mindeközben a Virtuos egyik ex-alkalmazottja olyasmit írt, amit talán nem kellett volna (nagy eséllyel a Konami most haragos telefonhívásokat intéz ide-oda).

A Twitteren Faizan Shaikh felhívta a figyelmünket Li Zhiyang profiljára. Ő korábban a Virtuosnál dolgozott 2016 áprilisa és 2019 júniusa között két eltérő beosztásban. A másodikat 2018 októberében vállalta be, amikor is vezető szoftvermérnökként dolgozott egy be nem jelentett remake-en. A VGC szerint a Metal Gear Solid 3 remake három éve készül… Li kiemelte, hogy erős támogatást adott az AAA minőségű pályalátvány-gyártásban, továbbá a fejlesztési engine-en is dolgozott, hogy meghatározott platformokon támogassa a 4K felbontást is… ebből pedig az jön ki, hogy nagy eséllyel nulláról indított remake-ről van szó.

A Virtuos korábban a Sony-nak már segített az Uncharted 4: A Thief’s End, illetve a Horizon Zero Dawn fejlesztésében, így azért nem nevezhetjük őket egy fakezű csapatnak, ám a kötelezőt itt is ki kell mondanunk: mindez még nem hivatalos!

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu