„Ez egy lósz*r!” – porig alázta az első God of War alkotója a Metroid Dreadet! [VIDEO]

David Jaffe nagyon keményen beszólt a Metroid Dreadnek és bizonyos játékok nagyfokú nehézsége ellen is szót emelt, utalva arra, hogy ezzel a fejlesztők csak elüldözik a játékosokat.

 

A Metroid Dread a múlt héten érkezett az új Nintendo Switch OLED megjelenésével egy időben, rekordokat döntve a franchise számára, és olyan fogadtatásban részesült, amelyre mind a médiában, mind a felhasználók körében széleskörű dicséret volt a jellemző.

A God of War alkotója, David Jaffe azonban Twitter-fiókján és YouTube-csatornáján közzétett videóin keresztül rendkívül kritikusan nyilatkozott a MercurySteam új címéről. Jaffe különböző vádakat fogalmazott meg a játék dizájnjával kapcsolatban; a kritikák között mutat néhány példát, amelyekben szerinte a forgatókönyv és a térképek készítésénél nem szerepelnek olyan jelzések, amelyek referenciaként szolgálnak, vagy információt nyújtanak a játékos eligazodásához.

A God of War híres designere a játékosok figyelmét is felhívta: „igényesebbnek kellene lennetek azokkal a fejlesztőkkel szemben, akik szart adnak el nektek” – mondta Jaffe. A közösségi oldalakon megjelent publikációiban elismerte, hogy két és fél óra játék után leszedte a Switch-jéről a játékot, hozzátéve, hogy ez nem a játék nehézsége miatt történt.

Azonban a videojátékok nehézségéről szóló vita volt Jaffe egyik érve a Metroid Dread ellen. Kritikáit viszont a Kena: Bridge of Spirits és a Returnal ellen is megfogalmazta, amelyeket a „szuper kihívást jelentő játékoknak” nevezett és visszafelé tartó menetelés részének tart. „Olyan, mintha a fejlesztők el akarnák idegeníteni a játékosokat” – jelentette ki Jaffe.

Nektek mi a véleményetek erről? Tényleg túlzásnak tartjátok a túl nehéz játékokat?

Forrás: David Jaffe Twitter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu