New World: háborúkat is lehet nyerni az automatikus tiltórendszer kihasználásával? Az Amazon tagadja!

A New World játékosai arról számolnak be, hogy közvetlenül az időzített háborúk előtt kitiltják őket – de az Amazon szerint nem a tömeges jelentgetések miatt van ez így.

 

A New World lehetőséget biztosít a játékos frakcióknak arra, hogy területszerzés céljából háborút üzenjenek egymásnak, de az egyik fegyver, amelyet a jelek szerint e háborúk megnyerésére használnak, egy elég pitiáner trükk. A játékosok nagy része ugyanis arról számolt be, hogy kitiltották őket közvetlenül egy időzített háború előtt, az Amazon pedig vegyes üzeneteket küldött arról, hogy miért tiltották ki őket (vagy egyáltalán, hogy ez miért lehet-e így).

Egy gyors pillantás a New World subredditen és a New World fórumokon több témát is felfedezhetünk ebben a témában, némelyik napokra visszamenőleg. A témák általában hasonlóan alakulnak – a játékosok arra panaszkodnak, hogy 24 órás tiltást kaptak közvetlenül egy háború előtt, annak ellenére, hogy azt állították, hogy nem sértettek meg semmilyen szabályt. Sok esetben a megcélzott játékoscsoportok a jelek szerint a kompániák legmagasabb szintjein vannak (azok a csoportok, amelyek részt vehetnek a háborúkban).

A végeredmény az, hogy a kompániák a haderő kulcsfontosságú tagjai nélkül indulnak háborúba, ami igazságtalannak érzett területveszteségekhez vezet. Sok játékos, aki véletlenszerű kitiltásokról számolt be, ezt az ellenséges kompániák tömeges jelentésének tulajdonítja, akik az áldozatok állítása szerint automatikus kitiltási rendszert használnak. Ezt a játék ügyfélszolgálati képviselője is megerősíteni látszott:

Ez a válasz sokakat arra késztetett, hogy az ügyet lezártnak érezzék, és hogy az Amazonnak finomítani kell a tiltó eszközeit, hogy megállítsa a háborúk előtti tisztességtelen használatot. Zavaró módon azonban az Amazon csapatának más tagjai azóta kijelentették, hogy nincs automatikus tiltás. Ahogy a PC Gamer rámutat, egy, a hivatalos New World Twitter-fiókban posztoló személy azt mondta, hogy minden jelentés, amelyet a tisztességtelen moderálásról szóló állítások után húztak le, tartalmazta a magatartási kódex megsértését. Az Amazon ügyfélszolgálatával folytatott további interakciók azonban úgy tűnik, hogy a 24 órás tiltások valamilyen módon automatizáltak.

A vegyes üzenetek zavart okoztak a közösségben, nem utolsósorban azért, mert maguk a tiltások gyakran kevés információt tartalmaznak arról, hogy miért osztották ki őket – amit a közösségi menedzser NW_Mugsy elmondta, hogy ők javasolták a javítást. Az amerikai IGN megkereste az Amazon Games-t, hogy magyarázatot kérjünk arra, hogy mi történt, és hogy történnek-e változások, de egyelőre még nem kaptak választ.

Források: PC Gamer, IGN

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu