Ghost Recon Frontline: a rajongók miatt lefújták a tesztelést!

A Ghost Reconból, egy elvileg taktikai lövöldözős franchise-ból egy free-to-play battle royale-t csinálni nem biztos, hogy jó ötlet volt.

 

Nem viccelünk, amikor is azt mondjuk, hogy a Ghost Recon rajongói nem jó néven vették a francia kiadó tervét. A YouTube-ra feltöltött bejelentő traileren van kb. 4900 like, ami már alapból kevés, pláne úgy, ha ezt összevetjük 17 ezer dislike-kal. A közösségi felületeken is felháborodást lehetett tapasztalni, mert a Ghost Recon esetében nem éppen egy battle royale jutna az eszünkbe.

Emiatt nem csoda, amit aztán tegnap a Twitteren bejelentett a Ubisoft. Meghatározatlan ideig elhalasztották a Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline első, zárt tesztelését, ugyanis… és itt jön a PR-szöveg, a fejlesztők csapta kitart amellett, hogy a lehető legjobb élményt valósítsák meg. Amint lehetőségük adódik rá, közölni fogják az új részleteket az első, zárt tesztelési körről. Ezután megköszönték a folytatólagos támogatásunkat, majd függöny le.

Ebben az esetben talán nem túlzottan kritikus azt gondolni, hogy egyszerűen nem volt nagy érdeklődés a játék iránt. A like-dislike arány már ki is mutatta, hogy a fogadtatás negatív volt, és a regisztrációk száma nem volt az, amit Yves Guillemoték elvártak volna, és inkább úgy döntött a Ubisoft, hogy a csudába az egésszel. Ezután nem kizárt, hogy a franciák elkezdik áttervezni az egész koncepcióját. (Ilyesmire volt már példa: a Splinter Cell: Conviction eredeti, 2006-ban kiszivárgott, majd 2007-ben bemutatott változata során egyfajta hajléktalan kinézete volt Sam Fishernek, aztán a 2010-ben kiadott változatban már nem volt erről szó.)

Ezek után mit lehet mondani? Talán azt, hogy egyszerűen ezt benézte a Ubisoft. A Splinter Cell esetében is volt már Sam Fishernek felbukkanása… de mobilos játékként, holott Guillemoték évek óta mondják, mondogatják, hogy nem feledkeztek meg a jó öreg Samről. Erre mondják talán azt, hogy a Ubisoft nem ismeri fel, hogy mire lenne valóban igény.

Source: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu