Megtudtuk, mi lesz M. Night Shyamalan következő filmje és mikor várható!

A Universal Pictures eddig cím nélküli M. Night Shyamalan-filmje a Deadline exkluzív jelentése szerint címet és hivatalos megjelenési dátumot is kapott.

 

A „Kopogás a kunyhónál” (Knock at the Cabin) lesz Shyamalan 15. filmje, és 2023. február 3-án, pénteken kerül a mozikba. A cselekményt illetően még semmit nem árultak el, de feltételezhető, hogy ez egy újabb horror-thriller lesz a Universal Pictures-szel való további kapcsolata részeként.

A Kopogás a kunyhónál lesz az ötödik film Shyamalan és az Universal között az „Öreg”, az „Üveg”, a „Split” és a „Látogatás” után. Ez a partnerség Shyamalan karrierjének szimbolikus fellendülését szolgálta a kritikusok által elmarasztalt „A föld után”, „Az utolsó léghajlító” és „Az esemény” után. Sokan szkeptikusak voltak „A látogatás” megjelenése előtt, de azóta Shyamalan sikersorozatot aratott, és nem volt szükségw csavaros végkifejletre sem.

M. Night Shyamalan rendezői debütálása egy független drámafilm volt, az „Dühös imádkozás”, amelyben a főszerepet is játszotta, majd ezt követte a Rosie O’Donnell-lel forgatott „Széles ébrenlét” című családi dráma, amely egy hitválságba került kisgyerekről szól. De ahol a legtöbben ráhangolódnak Shyamalan filmográfiájára, az az Oscar-díjra jelölt „A hatodik érzék” című horrordráma volt. A film csavaros befejezése Shyamalan horror karrierjének korai éveinek alapelemévé vált, és olyan filmekben szerepelt, mint a „Jelek” és „A falu”.

A hírnév ellenére Shyamalan nem csak olyan rendező, aki thrillereket készít csavaros végkifejlettel. Ő a felelős a „Hölgy a vízben” című fantasy filmért is, valamint egy egész antihős szupersorozatért, amelyet Eastrail 177 trilógia néven ismerhetünk a „Törhetetlen”, a „Hasadás” és az „Üveg” között. A kritikákat leszámítva Shyamalan köztudottan jól keres a pénztáraknál, legutóbbi filmje, az „Idő” a világjárvány ellenére 90,1 millió dollárt hozott a globális jegypénztáraknál. A horrorhoz való visszatérése, A látogatás is 98,4 millió dollárt hozott a konyhára.

A „Kopogás a kunyhónál” mellett Shyamalan a Blinding Edge Pictures nevű cégén keresztül egy thrillert is készít, a „The Vanishings at Caddo Lake” címűt Celine Held & Logan George („Topside”) rendezésében. A történet egy fiatal lányról szól, aki rejtélyes módon eltűnik a címadó tónál, majd az eltűnése után egy sor múltbeli haláleset és eltűnés kapcsolódik össze. A 2010-es „Devil” óta ez az első olyan film a Blinding Edge Pictures-től, amelyet nem Shyamalan rendez.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu