Menu

Nintendo Switch: nagy eséllyel nem lesz belőle félgenerációs frissítés

Lassan elfelejthetjük a Nintendo Switch Pro pletykáit, így a nagy N nem fogja követni a Sony és a Microsoft előző generációs stratégiáját (amit lehet, hogy a PlayStation 5/Xbox Series esetében is megejthetnek még).

 

Korábban olyan pletykák voltak, hogy a Nintendo idén bejelent egy új Nintendo Switch modellt. Ez bár megtörtént, de ez nem egy erősebb hardverrel rendelkező kiadás lett, hanem „mindössze” egy nagyobb kijelzőjű, LAN-portos dokkal érkező OLED modell (és eközben az európai régióban az alap modell árát végre megvágták). Hova tűnt Damon Hill és a Nintendo Switch 4K-snak pletykált verziója? Elvileg az utóbbi még mindig készül…

A Nintendós bennfentesnek nevezhető NateDrake szerint mióta kijött szeptemberben a Bloomberg cikke (amit a nagy N aztán hivatalosan is cáfolt), több kontaktját is felkereste, hogy átlássa a helyzetet. Az erősebbnek pletykált Nintendo Switch-et innentől ő nem nevezi Switch Pronak, ugyanis az eddigi párbeszédei alapján kimondhatja, hogy új Nintendo Switch hardvernek lehet nevezni a masinát, ám még nem tudja, hogy a japán cég miképp pozicionálja azt.

Lehet, hogy ez lesz a Nintendo Switch 2, vagy akár egy áttervezett hardverről is szó lehet, de innentől ő már Switch 4K-nak hívja a gépet, mert a hybrid platform képes lesz erre az Nvidia DLSS (deep learning supersampling, gépi tanulású felskálázás) technológiájának köszönhetően. Ezeket konkrét tényekként kezeli, és jelentős mértékben alá is tudja támasztani a gondolatát, emiatt pedig nincs ok arra, hogy kétkedjen bárminemű változásban.

A probléma itt az, hogy ha DLSS-képes hardverről lesz szó, a visszamenőleges támogatás nehéz lesz, de a Nintendo-bennfentes szerint erre megoldást találnak majd a japánok. Új exkluzívok is lesznek, főleg külsős, third-party cégektől, amik inkább az új hardverre koncentrálnak majd a 2017-ben piacra dobott Nintendo Switch helyett. Az új platform megjelenését 2022 októbere és 2023 januárja közé teszi. Szóval 5-6 évvel az eredeti Switch után jöhet… ami reálisnak hangzik.

Mindez természetesen nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu