Nintendo Switch: nagy eséllyel nem lesz belőle félgenerációs frissítés

Lassan elfelejthetjük a Nintendo Switch Pro pletykáit, így a nagy N nem fogja követni a Sony és a Microsoft előző generációs stratégiáját (amit lehet, hogy a PlayStation 5/Xbox Series esetében is megejthetnek még).

 

Korábban olyan pletykák voltak, hogy a Nintendo idén bejelent egy új Nintendo Switch modellt. Ez bár megtörtént, de ez nem egy erősebb hardverrel rendelkező kiadás lett, hanem „mindössze” egy nagyobb kijelzőjű, LAN-portos dokkal érkező OLED modell (és eközben az európai régióban az alap modell árát végre megvágták). Hova tűnt Damon Hill és a Nintendo Switch 4K-snak pletykált verziója? Elvileg az utóbbi még mindig készül…

A Nintendós bennfentesnek nevezhető NateDrake szerint mióta kijött szeptemberben a Bloomberg cikke (amit a nagy N aztán hivatalosan is cáfolt), több kontaktját is felkereste, hogy átlássa a helyzetet. Az erősebbnek pletykált Nintendo Switch-et innentől ő nem nevezi Switch Pronak, ugyanis az eddigi párbeszédei alapján kimondhatja, hogy új Nintendo Switch hardvernek lehet nevezni a masinát, ám még nem tudja, hogy a japán cég miképp pozicionálja azt.

Lehet, hogy ez lesz a Nintendo Switch 2, vagy akár egy áttervezett hardverről is szó lehet, de innentől ő már Switch 4K-nak hívja a gépet, mert a hybrid platform képes lesz erre az Nvidia DLSS (deep learning supersampling, gépi tanulású felskálázás) technológiájának köszönhetően. Ezeket konkrét tényekként kezeli, és jelentős mértékben alá is tudja támasztani a gondolatát, emiatt pedig nincs ok arra, hogy kétkedjen bárminemű változásban.

A probléma itt az, hogy ha DLSS-képes hardverről lesz szó, a visszamenőleges támogatás nehéz lesz, de a Nintendo-bennfentes szerint erre megoldást találnak majd a japánok. Új exkluzívok is lesznek, főleg külsős, third-party cégektől, amik inkább az új hardverre koncentrálnak majd a 2017-ben piacra dobott Nintendo Switch helyett. Az új platform megjelenését 2022 októbere és 2023 januárja közé teszi. Szóval 5-6 évvel az eredeti Switch után jöhet… ami reálisnak hangzik.

Mindez természetesen nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu