Ricochet: kernel-szintű csalásgátló rendszerrel támad PC-n a Call of Duty!

Az Activision Blizzard nem viccelt, amikor arról beszélt, hogy a Call of Duty: Vanguarddal erősebb anti-cheat, csalásellenes rendszert vezet be.

 

A második világháborúban játszódó, és a Sledgehammer Games által megteremtett Call of Duty: Vanguard bétájában kicsit sok hacker volt (kivéve azokat, akiket az előző részekben elkövetett csalásai miatt már kitiltottak… erről írtunk is), akik aimbotokat, wallhackeket, sebezhetetlenséget és láthatatlanságot használtak. Az Activision Blizzard és a Sledgehammer ezt megelégelte, és a játék bolti kiadásában már a Ricochet révén talán nem lesz ez akkora probléma.

A Ricochet egy kernel-szintű rendszer lesz, ami több módon fog küzdeni a csalókkal szemben (és csak PC-n!). A szerver térfelén új eszközök lesznek, amikkel nyomon lehet követni a csalásokat, az erősebb vizsgálati folyamatokkal a csalókat ki lehet szűrni, a fiókok biztonságát is erősíteni lehet (az Activision Blizzard ennek ellenére is javasolja a 2FA-t, azaz a kétlépcsős hitelesítést), úgyhogy papíron jól hangzik a rendszer, ami idén még a Call of Duty: Warzone-ba is be fog jutni a Pacific frissítés során. Csakhogy kiemelnénk, hogy kernel-szintű a driver.

A kiadó egy blogposztban beszélt arról, hogy a driver nem lesz állandóan aktív állapotban, hanem csak akkor fog működni, amikor a játék is éppen fut. Emellett még vizsgálni fogja a Ricochet, hogy vannak-e olyan szoftverek és applikációk, amik interakcióba szeretnének lépni a Call of Duty: Warzone/Vanguard párossal, és hogy módosulnak-e a játékok folyamatai eközben. A driver által nyomon követett információk állítólag csak a jelentésekre és a Call of Duty-ra vonatkoznak.

De azért ez nem éppen felhasználóbarát lépésnek hangzó megoldás. Például legutóbb a Riot Gamestől a Valorant is kernel-szintű szoftverrel lépett fel a csalók ellen, de azért nem kellene, hogy az anti-cheat programok az operációs rendszerünk legfelsőbb szintjéig érvényes hozzáféréseket kapjanak. És ez ellen még nem nagyon emelték fel a játékosok a hangjukat. Érdekes, vajon miért nem?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu