Dragon Age 4: rossz hír a korábbi generációs konzoltulajdonosoknak?

A BioWare egyik alkalmazottja a LinkedIn-en „árulta el”, hogy az EA szerepjáték-sorozatának negyedik részéből lehet, hogy nem lesz PS4-es és Xbox One-os verzió.

 

A Dragon Age 4-ről még mindig nagyon keveset tudunk, ennek ellenére továbbra is beszélnek róla. Úgy tűnik, hogy az Electronic Arts tervei az RPG negyedik, számozott részével kapcsolatban az idők során változtak. Míg néhány hónappal ezelőtt megtudtuk, hogy eredetileg game-as-a-service-nek tervezték, most pedig úgy tűnik, hogy csak az új generációs konzolokon láthatjuk viszont.

Erre utalni látszik a BioWare egyik dolgozójának LinkedIn profilja, ahol a PS4 és az Xbox One jelenleg nincs jelen, mint olyan platformok, amelyekre a játékot fejlesztenék. Óvatosnak kell lenni, de minden jel arra utal, hogy a szerepjátékos cím csak PS5-re, Xbox Series X-re, Xbox Series S-re és PC-re jutna el , a PS4-es és Xbox One-os verziókat hátrahagyva.

Ez nem is furcsa, ha megnézzük, hogy milyen hosszú fejlesztési idővel rendelkezik a mű, és milyen kevés anyagot láthattunk belőle eddig. Ez általában annak a jele, hogy a munka a szükségesnél bonyolultabbá válik, így logikusnak tűnik, hogy csak a PC-re és az új generációs konzolokra koncentrálnak, hogy megspórolják a korábbi gépeken való optimalizálással járó plusz munkát.

A Dragon Age 4 megjelenési dátumát még nem ismerjük. A vezető alkotók közül néhányan tavaly távoztak a projektből, így az új BioWare alkotás még messze van attól, hogy a kezünkbe kerüljön. Még mindig várjuk, hogy mozgásban is láthassuk, hiszen legutóbb egy alig több mint egy perces mozifilmes trailert mutattak nekünk.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu