Menu

Majdnem dugába dőlt a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2!

A Paradox, a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 játékot kiadni tervező cég vezérigazgatója megerősítette, hogy közel álltak a több mint másfél évtizede megjelent játék folytatásának törléséhez.

 

A Placera, egy svéd publikáció számolt be a Nyhetsbyrån Direkt cikkéről, amiben Fredrik Wester, a Paradox vezérigazgatója szólalt meg. Elárulta, hogy miután elvették az eredeti fejlesztőktől, a Hardsuit Labstől a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 fejlesztését, egy hosszú értékelési folyamatba kezdtek bele, hogy eldöntsék, folytatódjon-e a fejlesztés, vagy inkább állítsák-e le az egészet.

Ott kötöttek ki, hogy meg kéne állítani a játék fejlesztését, viszont kaptak egy tervezetet, ami meggyőzte a Paradoxot a második esély biztosításáról. Emiatt a kiadó erősen reméli, hogy kellően jó játék lesz, ami aztán a játékosok elvárásainak szintjét is meg fogja ütni (amit azért természetesen megkérdőjelezni, pláne egy olyan játék esetében, ami hosszú idővel az előző rész után valósul meg…).

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 eredetileg 2020-ban jött volna ki, ám idén februárban (az értelemszerűen bekövetkezett halasztások után) komoly kátyúba rohant a Sötétség világában (World of Darkness) játszódó történet. Február végén ezt írtuk: „A Paradox Interactive lesz a több mint másfél évtizede megjelent Vampire: The Masquerade – Bloodlines folytatásának a kiadója, és az év végi jelentésében írta, hogy a 2021-es megjelenési időszakról a kiadó le is mondott, továbbá a Hardsuit Labset, az eddigi fejlesztőcsapatot is eltolta a projekttől, hogy valami más fejezze be a munkálatokat. A vicc az, hogy 2020 harmadik negyedévében (július-szeptember) már közöltek egy halasztást 2021-re.

Itt persze meg lehetne kérdezni, hogy akkor ki is fejleszti a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-t, de nem tudunk választ adni a kérdésre. A Paradox ugyanis csak annyit közölt, hogy elkezdtek egy együttműködést egy új stúdiópartnerrel. A kiadó szerint ez egy nehéz döntés volt, de bízik bene, hogy a játéknak így szolgáltassanak igazságot, és ehhez ez lesz a megfelelő út. Mivel jelenleg nem tudnak új megjelenési dátumot/időszakot adni, így egyrészt meghatározatlan ideig eltolták a megjelenést, másrészt pedig emiatt az előrendeléseket is leállították.” Azóta pedig új vezérigazgatója is lett a Paradoxnak (mondjuk úgy, hogy itt is az Activision Blizzard/Ubisoft-féle belső kultúra miatt…).

Arra tippelni sem mernénk, hogy a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 végül mikor is jelenik meg… és lassan el is felejthetjük a PlayStation 4/Xbox One verziókat (a Nintendo Switch alatt is nagy eséllyel rezeg a léc, de ha a Dying Light 2: Stay Humanből is lesz felhős verzió, talán itt is lehet ilyen).

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu