Majdnem dugába dőlt a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2!

A Paradox, a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 játékot kiadni tervező cég vezérigazgatója megerősítette, hogy közel álltak a több mint másfél évtizede megjelent játék folytatásának törléséhez.

 

A Placera, egy svéd publikáció számolt be a Nyhetsbyrån Direkt cikkéről, amiben Fredrik Wester, a Paradox vezérigazgatója szólalt meg. Elárulta, hogy miután elvették az eredeti fejlesztőktől, a Hardsuit Labstől a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 fejlesztését, egy hosszú értékelési folyamatba kezdtek bele, hogy eldöntsék, folytatódjon-e a fejlesztés, vagy inkább állítsák-e le az egészet.

Ott kötöttek ki, hogy meg kéne állítani a játék fejlesztését, viszont kaptak egy tervezetet, ami meggyőzte a Paradoxot a második esély biztosításáról. Emiatt a kiadó erősen reméli, hogy kellően jó játék lesz, ami aztán a játékosok elvárásainak szintjét is meg fogja ütni (amit azért természetesen megkérdőjelezni, pláne egy olyan játék esetében, ami hosszú idővel az előző rész után valósul meg…).

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 eredetileg 2020-ban jött volna ki, ám idén februárban (az értelemszerűen bekövetkezett halasztások után) komoly kátyúba rohant a Sötétség világában (World of Darkness) játszódó történet. Február végén ezt írtuk: „A Paradox Interactive lesz a több mint másfél évtizede megjelent Vampire: The Masquerade – Bloodlines folytatásának a kiadója, és az év végi jelentésében írta, hogy a 2021-es megjelenési időszakról a kiadó le is mondott, továbbá a Hardsuit Labset, az eddigi fejlesztőcsapatot is eltolta a projekttől, hogy valami más fejezze be a munkálatokat. A vicc az, hogy 2020 harmadik negyedévében (július-szeptember) már közöltek egy halasztást 2021-re.

Itt persze meg lehetne kérdezni, hogy akkor ki is fejleszti a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-t, de nem tudunk választ adni a kérdésre. A Paradox ugyanis csak annyit közölt, hogy elkezdtek egy együttműködést egy új stúdiópartnerrel. A kiadó szerint ez egy nehéz döntés volt, de bízik bene, hogy a játéknak így szolgáltassanak igazságot, és ehhez ez lesz a megfelelő út. Mivel jelenleg nem tudnak új megjelenési dátumot/időszakot adni, így egyrészt meghatározatlan ideig eltolták a megjelenést, másrészt pedig emiatt az előrendeléseket is leállították.” Azóta pedig új vezérigazgatója is lett a Paradoxnak (mondjuk úgy, hogy itt is az Activision Blizzard/Ubisoft-féle belső kultúra miatt…).

Arra tippelni sem mernénk, hogy a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 végül mikor is jelenik meg… és lassan el is felejthetjük a PlayStation 4/Xbox One verziókat (a Nintendo Switch alatt is nagy eséllyel rezeg a léc, de ha a Dying Light 2: Stay Humanből is lesz felhős verzió, talán itt is lehet ilyen).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu