A Mátrix: Feltámadások szinopszisa egy erősebb, veszélyesebb digitális világot vetít előre

MOZI HÍREK – A Warner Bros. egy új szinopszis közzétételével több részletet is elárult a Mátrix: Feltámadásokkal kapcsolatban.

 

Egy újonnan kiadott, hivatalos szinopszis a közelgő Mátrix folytatáshoz, a Mátrix: Feltámadásokhoz, a címadó mesterséges valóság „erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb” változatát ígéri. A Warner Bros. által kiadott új szinopszis a sokkal félelmetesebb Mátrix mellett a Keanu Reeves által alakított Thomas Andersont is visszahozza a harcba, akinek ismét el kell döntenie, hogy hátrahagyja-e az életét az igazság keresése érdekében.

„Egy olyan világban, ahol két valóság van – a mindennapi élet és az, ami mögötte van – Thomas Andersonnak ismét választania kell, hogy követi-e a fehér nyulat. A választás, bár illúzió, mégis az egyetlen út a Mátrixba vagy a Mátrixból való ki- és bejutáshoz, amely erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha.”

A Mátrix: Feltámadásokat Lana Wachowski, a látnok filmrendező irányítja, ezúttal szólóban, Lilly Wachowski nélkül, és ez a negyedik része annak az úttörő franchise-nak, amely 1999-ben újraértelmezte a műfajt. Bár a cselekmény részletei nagyrészt rejtélyesek maradnak, és néhány ennek ellentmondó elmélet ellenére úgy tűnik, hogy a Mátrix feltámadása az első Mátrixban megalapozott és a 2003-as Mátrix – Forradalmakkal lezárult történet folytatása lesz. A folytatásban az eredeti főszereplők, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss ismét az általuk híressé tett ikonikus szerepekben, Neo és Trinity szerepében láthatjuk majd, és Reeves “digitális Jézusát” ismét a Mátrix keretei közé zárva.

Az ismét Thomas Anderson névre hallgató Neo most látszólag normális életet él, bár akciódús múltjának látomásai kísértik. Kénytelen kék pirulákat szedni, hogy sorsát távol tartsa magától. Neo hamarosan újra belekeveredik az ember és gép közötti háborúba, amelyet egy szabadságharcosokból álló csapat vív, élén egykori mentora, Morpheus titokzatos, fiatal változatával.

A folytatásban olyan sztárszereplők kaptak helyet, mint Jessica Henwick (Vasököl, Star Wars: Episode VII – Az ébredő Erő), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Neil Patrick Harris (Gone Girl), Priyanka Chopra Jonas (Quantico), Christina Ricci (Szökés az őrültekházából: The Nellie Bly Story, The Lizzie Borden Chronicles), Telma Hopkins (Dead to Me), Eréndira Ibarra (Sense8, Ingobernable), Toby Onwumere (Empire), Max Riemelt (Sense8), Brian J. Smith (Sense8, Treadstone), Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen, Gotham) és Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Watchmen), aki most megerősítették, hogy a lázadó vezető Morpheus fiatalabb változatát fogja játszani.

A visszatérő főszereplő Keanu Reeves azóta elárult néhány dolgot arról, hogy mire számíthat a közönség Neótól, amikor idén újra bekapcsolódik a szeretett franchise-ba: a színész dicsérte Lana Wachowski rendező látásmódját, majd a negyedik Mátrix-filmet „szerelmi történetként” jellemezte, és némi ötletet adott a várva várt folytatás irányáról is. „Van egy csodálatos rendezőnk, Lana Wachowski, és egy gyönyörű forgatókönyvet írt, ami egy szerelmi történet, ez inspiráló” – mondta Reeves nemrég. „Ez egy másik verzió, egy felhívás az ébredésre, és van benne néhány nagyszerű akciójelenet. Minden kiderül majd.”

A Mátrix feltámadása 2021. december 22-én kerül országszerte a mozikba, és a mozibemutatótól számítva 31 napig lesz elérhető az HBO Maxon.

Forrás: Warner Bros.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu