Egy súlyos bug vág ki a Metroid Dreadból a játék során! A Nintendo dolgozik a javításon, de addig is van megoldás!

A Metroid Dread minden szempontból sikeresnek mondható. Nemcsak minden idők legjobban értékelt spanyol játékának tartják (ezt büszkén írta a 3djuegos nevű spanyol portál), de az eladásai is tükrözik a Samus Aran új kalandja iránti közérdeklődést, amely már most megdöntötte a franchise minden idők rekordját az Egyesült Királyságban és Japánban.

 

A hiba a játék vége felé jelent meg, és a cég még a frissítés előtt megosztott egy megoldást. A végső verzió azonban nem akadályoktól mentes, és most egy olyan hibát találtak, amely megakadályozza, hogy a játékosok befejezzék a címet. Szerencsére a Nintendo már tisztában van vele, és még októberre egy frissítéssel készül.

Az információt megosztó Nintendo honlapja szerint a Metroid Dread a játék vége felé hirtelen bezárul. Ennek értelmében, amikor a felhasználók szétlőnek egy ajtót, miközben a térképen ugyanennek az elemnek a jelölése látható, a cím a ” a program hiba miatt bezárult ” üzenetet jeleníti meg, és kivágja a játékost az alkalmazásból, ami rendkívül bosszantó, mivel a játék vége felé jön el ez a bug.

A japán cég a bug kijavításáig megosztott egy ideiglenes megoldást: nyissuk meg újra a Metroid Dread játékot, távolítsuk el a térképről a jelölő ikont, és folytassuk az utazást. Így a játékosok folytathatják a játékot anélkül, hogy meg kellene várniuk a Nintendo októberi javítását.

Ha tehát a hiba áldozatává váltál, a Nintendo már most lehetőséget ad arra, hogy befejezd a játékot anélkül, hogy az váratlanul kifagyjon. Akik pedig a jövőben is szeretnék megvásárolni a Metroid Dreadet, azok megnyugodhatnak, hogy kalandjuk hibátlan lesz. A játék egyébként nagyon pozitív kritikákat kapott a szaksajtó és játékosok részéről egyaránt és egyben a saga korábbi részeinek eladásait is felpörgette. Igaz, a God of War egykori fejlesztője “némileg” más véleményen van erről a kérdésről…

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu