Hamarosan előrendelhető lesz az Xbox Series X minihűtő

A Microsoft tényleg kihasználta az internetes mémeket: „ah, szóval szerintetek az új Xbox Series X konzolunk úgy néz ki mint egy hűtő… akkor értékesítsünk egy ilyen kinézetű hűtőt” – kb. ez a redmondiak gondolatmenete.

 

Jó, nem 1:1, valós méretű, konyhába való hatalmas fridzsiderszekrényről van szó (a Microsoftból kinézzük, hogy majd azt is megvalósítja… csak idő kérdése), hanem egy minihűtőről. Ez az egész komolyan egy mémként indult, de a Microsoft az E3-as előadása során már utalt arra, hogy megvalósítja a poénnak indult, ám mégis találó marketinges megoldásként nevezhető készüléket, amit az Ukinoc!-kal közösen teremtett meg. A LED lámpák és a felülete révén megtévesztésre hasonlít az Xbox Series X-hez.

Az Xbox hűtőcskében akár tizenkét doboznyi itóka is elfér, és két polc van az ajtajába szerelve. Az elején egy USB-portot találhatunk, és hálózatra is köthetjük egy DC-s adapterrel, így akár magunkkal is vihetjük a hűtőt, amit az Egyesült Államokban kizárólag a Target forgalmaz 100 dollárért (kb. 30 ezer forintért). Kanadában az Xbox Gear Store-ból lehet beszerezni (és ott decemberben kezdik kiszállítani a hűtőalkalmatosságot).

Az Xbox Series X replika minihűtő október 19-étől lesz előrendelhető, nemzetközileg pedig decemberben kezd eljutni az értékesítőkhöz. Európában is több országban is kapható lesz. Az Egyesült Királyságban a GAME árusítja 90 fontért (kb. 36 ezer forint); Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Írországban, Hollandiában, illetve Lengyelországban pedig az európai GameStop, a Micromania (ez főleg a franciáknak), illetve a hamarosan hazánkban is elstartoló Amazonon keresztül a Toynik fogja árusítani. Sajnos nincs tudomásunk arról, hogy Magyarországon ki is értékesítheti majd a hűtőt, amit nagy eséllyel a haszonkulcs miatt minimum 40 ezer forintért fogja majd eladásra kínálni… már ha lesz, aki tényleg importálni fogja a készüléket.

A Microsoft azt mondja, hogy minél több embernek szeretné elérhetővé tenni az Xbox Series X kinézetét kölcsönző minihűtőt, és regionális értékesítéseket is ígér 2022-től. Tehát lehet, hogy nekünk csak valamikor jövőre jut el a boltokba…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu