A Steam betiltja a Blockchain Tech-en alapuló játékokat NFT-kkel, de az Epic Games Store-nak gond nélkül hozzáadja őket a saját áruházához

Tim Sweeney nyíltan beszélt a közösségi oldalakon, megemlítve a blokklánc technológiát használó játékokat.

 

Az utóbbi időben az NFT-k és általában a cserélhető, nem kézzelfogható fájlok népszerűsége igazi „hullámvasút”. Különböző módon jelentek meg, némelyikük képként vagy GIF-ként. Ezek értékkel bírnak a piacon, és a kriptovalutákhoz hasonlóan a blokklánc technológián alapulnak. Az iparág olyan legendás vállalatai, mint a SEGA, csatlakoztak az ilyen típusú termékek értékesítéséhez, és a közönség reakciói eléggé megosztottak voltak.

Bár a blokklánc technológiát valami ígéretes és végtelen lehetőségeket rejtő előrelépésként mutatják be, sok felhasználó vonakodik használni, és bizalmatlanok az ezzel a piaccal megnyíló ajtókkal és az ilyen termékek közvetlen és közvetett hatásával szemben. E viták közepette a Steam is előállt, hogy a blokklánc-technológiával szemben foglaljon állást.

A Valve intézkedései határozottak voltak, megtiltotta a blokklánc technológia használatát a saját boltja játékaiban. A Valve indokai – ahogyan azt a Games Industry összegyűjtötte – azzal kapcsolatosak, hogy a Steam nem engedi meg, hogy valós értékkel bíró tárgyakat fogadjanak a platformján, a blokklánc technológiával fejlesztett játékok pedig lehetővé tennék a kriptovaluták és NFT-k használatát és cseréjét.

Közben Tim Sweeney a közösségi oldalain reagált a The Verge cikkére, amelyben arról beszéltek, hogy az Epic nyitott a blokkláncra a játékaiban. Sweeney válaszában biztosította, hogy amíg betartják a vonatkozó jogszabályokat és megfelelően korhatár-besorolnak, „szívesen látják az innovációt a technológia és a pénzügyek területén”.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu