Függöny le a PlayStation 3-nak és a PlayStation Vitának: az utolsó szög a koporsóba?

Valahol el kell azért gondolkodni azon, hogy eljárt a PlayStation 3 és a PlayStation Vita platform felett az idő (még úgy is, hogy egyikük méltatlanul alulértékelt volt a nyugaton).

 

Néhány hónapja arról írtunk, hogy a PlayStation 3, a PlayStation Portable (PSP) és a PlayStation Vita PlayStation Store-jait a Sony bezárja. A játékosoknak ez két platformon nem tetszett. Bár a PSP esetében tényleg lakatot tettek a kapura (akkor marad az emuláció vagy a berhelés… esetleg az UMD-k használtkereskedelme), a PlayStation 3 és a PlayStation Vita esetében a „kékek” meghátráltak, így a PlayStation 5 érkezésével a két régebbi platform is életben maradt.

De a hivatalos vásárlások esetében lassan így is letelik az idő, és onnan már egy lépés csak a PlayStation Store bezárása. Szóval október 27-étől nem lesz lehetőségünk a PlayStation 3-unkról vagy a PlayStation Vitánkról vásárolni a PlayStation Store-on a hitelkártyánkkal vagy bankkártyánkkal, továbbá a PayPal sem fog már működni. Az egyenlegünk feltöltése sem működik majd ezen metódusokkal. A Sony ezt azzal indokolja, hogy nem biztonságos már a PS3/Vita párosról a közvetlen vásárlás, és ez is egyfajta terelés lehet a PlayStation 4/PlayStation 5 felé. (A Vitások meg menjenek a Nintendo Switch felé…?)

Vásárolni így is lehet: PC-ről, mobilról, PlayStation 4-ről vagy PlayStation 5-ről nyissuk meg a PlayStation Store-t, majd töltsük fel hitel/bankkártyáról vagy PayPalról a PS Store-os egyenlegünket, esetleg egy ajándékkártyával (gift carddal) is megtehetjük. Ez azért kényelmetlen megoldás, de mindenféleképpen nem valami közvetlen, ezt ne is tagadjuk…

Ennek mondjuk lassan ideje is volt már, hiszen novemberben tizenöt éves lesz a PlayStation 3, decemberben pedig a PlayStation Vita lesz tíz éves -(Japánban ugyanis 2011. december 17-én indult el a PSP utódja). A Sony meg talán nem nagyon akarja már életben tartani a PlayStation 3 és a PlayStation Vita szervereinek infrastruktúráját, mert a két platform játékosainak száma nagy eséllyel csak töredéke a PlayStation 4/PlayStation 5 párosénak.

Ezt viszont mégis magának köszönheti a Sony: a Microsofttal szemben ugyanis Jim Ryanék a visszamenőleges támogatást majdhogynem nagy ívben… elgondolkodtató, hogy a PlayStation 5-ön nem tudták megoldani még a PlayStation 3 támogatását sem.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu