David Gordon Green, az új Halloween-trilógia rendezője áll az új Ördögűző-trilógia mindhárom filmjénél is a kamerák mögé

MOZI HÍREK – Miután befejezte a Halloween Ends munkálatait, David Gordon Green továbblép a Blumhouse által készített Ördögűző-trilógiához, és most azt tervezi, hogy mindhárom filmet ő maga rendezi.

 

Miután befejezte a Halloween Ends munkálatait, David Gordon Green továbblép a Blumhouse által készített Ördögűző-trilógiához, és most azt tervezi, hogy mindhárom filmet ő maga rendezi.

Ha a horror műfajáról van szó, jelenleg úgy tűnik, hogy a Jason Blum vezette Blumhouse igyekszik minél több klasszikus franchise-t összegyűjteni a könyveire, hiszen miután már a Halloween rebootjában is részt vett, tavaly megerősítették, hogy az Ördögűző rebootja a következő a slágerlistán, egy olyan filmtrilógiával, amely folytatja a jelenlegi reboot-hóbortot, amely az eredeti filmhez kötődik, és többnyire figyelmen kívül hagyja a már megjelent folytatásokat. David Gordon Greennél, aki eddig az új Halloween-trilógia kamerája mögött állt, amely jövőre a Halloween Kills-szel ér véget, most az Ördögűző-filmek következnek, és úgy néz ki, most eldöntötte, hogy mindhárom filmet ő akarja rendezni.

A Collidernek különböző témákról beszélgetve Greent a következő franchise-munkájáról kérdezték, és megerősítette, hogy mindhárom új Ördögűző-film társírója és rendezője lesz: „Jelenleg ez az elképzelés, igen”. A továbbiakban elárulta, hogy „a trilógiánk első részét már megírtuk, a második kettő pedig már körvonalazódik. Szóval van még mit tennünk, de tudjuk, hogy hova tartunk. Ez egy új utazás [néhány ismerős karakterrel] és néhány újjal is”.

Bár a felszínen úgy tűnik, hogy a Halloweenből egyenesen az Ördögűzőbe való átmenet csak még több ugyanolyan típusú munka lenne, David Gordon Green világossá tette, hogy a két filmes franchise teljesen különbözik egymástól. „Számomra ez annyira különbözik, mint a Stronger és az Ananász expressz elkészítése. Egyszerűen hihetetlenül különböznek egymástól. Az egyik nagyon ősi, a másik pedig nagyon akadémikus. Szóval csak próbálok sebességet váltani. Biztos vagyok benne, hogy egy év múlva többet fogok tudni, amikor már tisztában leszek azzal, hogy mi is az Ördögűző. A forgatókönyv meg van írva. És ez egy nagyon, teljesen más írási folyamat volt.”

Furcsa összehasonlításnak tűnhet Green számára, hiszen a bostoni maratoni robbantásos dráma, a Stronger és a Seth Rogen-féle akcióvígjáték, a Pineapple Expressz között óriási különbség látszik, míg a Halloween és az Ördögűző valóban ugyanabban a műfajban helyezkedik el. Azonban könnyen lehet, hogy egy néma gyilkosról írni, aki mindent megöl, ami mozog, kisebb kihívást jelentene, mint a sok különböző történetszöget kezelni, amit egy megszállottságról szóló történet és az ezzel járó pszichológiai horror elmesélése igényel.

Green egy Total Film beszélt az új Ördögűző-filmeken végzett munkájáról, többek között arról is, hogy az első film forgatókönyvét a Covid-zárlat alatt írta. „Az Ördögűzőt már megírtuk. Ez volt az egyik járványos projektem. Nem pontatlan [hogy az eredeti film folytatása lesz]. Szeretem az összes Ördögűző-filmet. És nem csak hogy szeretem őket, de úgy gondolom, hogy mindegyik beleillik abba az elfogadható mitológiába, amit én csinálok. Ez nem olyan, mintha azt mondanám, hogy „tegyünk úgy, mintha az Ördögűző 2. meg sem történt volna”. Az nem baj, ha létezik. Mindegyik rendben van, és én mindegyiket élvezem. Ez a film inkább egy csomó kutatás, mint impulzív forgatókönyvírás. Ez az, amiről sok emberrel beszélsz. Rengeteg könyvet olvasol, és egy rakás interjút készítesz. Az eredeti filmnek olyan drámai hitelessége volt. Sokkal több, mint amire számítottam, amikor belekezdtem. És azt hiszem, naiv voltam, hogy ezt gondoltam. De nagyon felemelő volt részt venni egy csomó olyan beszélgetésben, amibe belekerültél.”

Az Ördögűző-trilógia első filmjét 2023. október 13-án mutatják be a mozikban, és nem sokkal később a Peacockon lesz elérhető streaming formájában, miután az Universal megvásárolta az egész trilógiát egy borsos, 400 millió dolláros összegért.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu