Terroristának nevezte a Dbrand a Sony-t!

A PlayStation 5-ös fedlapokkal próbálkozó cég szerint a Sony egyszerűen nem hajlandó megtűrni őket…

 

A Redditen írt arról a Dbrand, hogy mi is történt. A Sony korábban jogi eljárással fenyegetőzött, miután a Dbrand a Darkplate nevű termékével egyedi megközelítést adott a PlayStation szimbólumainak a PlayStation 5-ön. A cég azt kérte a Sony-tól, hogy akkor szépen indítsa meg a pert, mire a „kék ügyvédek” a jó öreg C&D-vel (cease and desist) léptek elő: vagy leáll a Dbrand a törvénytelennek tartott termékével, vagy komoly per indul.

A Sony-nak a Darkplate-ek azért nem tetszettek, mert a Dbrand megsértette a cég szerzői jogait, ugyanis a dizájn a Sony tulajdonában áll. A Dbrand erre azt válaszolta, hogy akkor fontolják meg a Netflix beperlését is, ugyanis a hatalmas népszerűségnek örvendő (és emiatt videojátékos adaptáción is gondolkodó…) Squid Game-ben is ott van a show során több helyen is a kör, háromszög és a négyzet szimbólum.

A Dbrand a Redditen még azt is írta, hogy a Sony az eredeti, megkülönböztethető Illuminati Pyramid, Radiation Hazard, Skull & Crossbones, Angry Robot Head szimbólumokat tekinti a gombok ikonjainak imitációjaként, miközben a Dbrand ezeket gravírozta a Darkplate-ekbe a „hagyományos négyes” helyett. Ekkor jött a kérdés, hogy „hogy a f___ba úszta meg akkor a Squid Game?”

A cég kiemelte, hogy most még betartják a terroristák kérését (komolyan, így nevezték a Sony-t a posztban!), és szerintük a Darkplate most egy gyűjtői tárgy. A Dbrand erősen hisz a fogyasztók azon jogaiban, hogy képesek legyenek testre szabni és módosítani a hardvert az utángyártott alkatrészekkel. Szerintük vagy Darkplate-tulajdonosként hal meg valaki, vagy olyan sokáig él, amíg ő maga nem lesz a üzér az interneten (ez utalás arra az idézetre, hogy vagy hősként hal meg valaki, vagy olyan sokáig él, hogy rosszfiú lesz belőle), utána pedig még egy beszólás is befért a Sony-nak.

Tényleg, a Sony miért nem enged egyedi kinézetet a konzoljának?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu