Menu

Terroristának nevezte a Dbrand a Sony-t!

A PlayStation 5-ös fedlapokkal próbálkozó cég szerint a Sony egyszerűen nem hajlandó megtűrni őket…

 

A Redditen írt arról a Dbrand, hogy mi is történt. A Sony korábban jogi eljárással fenyegetőzött, miután a Dbrand a Darkplate nevű termékével egyedi megközelítést adott a PlayStation szimbólumainak a PlayStation 5-ön. A cég azt kérte a Sony-tól, hogy akkor szépen indítsa meg a pert, mire a „kék ügyvédek” a jó öreg C&D-vel (cease and desist) léptek elő: vagy leáll a Dbrand a törvénytelennek tartott termékével, vagy komoly per indul.

A Sony-nak a Darkplate-ek azért nem tetszettek, mert a Dbrand megsértette a cég szerzői jogait, ugyanis a dizájn a Sony tulajdonában áll. A Dbrand erre azt válaszolta, hogy akkor fontolják meg a Netflix beperlését is, ugyanis a hatalmas népszerűségnek örvendő (és emiatt videojátékos adaptáción is gondolkodó…) Squid Game-ben is ott van a show során több helyen is a kör, háromszög és a négyzet szimbólum.

A Dbrand a Redditen még azt is írta, hogy a Sony az eredeti, megkülönböztethető Illuminati Pyramid, Radiation Hazard, Skull & Crossbones, Angry Robot Head szimbólumokat tekinti a gombok ikonjainak imitációjaként, miközben a Dbrand ezeket gravírozta a Darkplate-ekbe a „hagyományos négyes” helyett. Ekkor jött a kérdés, hogy „hogy a f___ba úszta meg akkor a Squid Game?”

A cég kiemelte, hogy most még betartják a terroristák kérését (komolyan, így nevezték a Sony-t a posztban!), és szerintük a Darkplate most egy gyűjtői tárgy. A Dbrand erősen hisz a fogyasztók azon jogaiban, hogy képesek legyenek testre szabni és módosítani a hardvert az utángyártott alkatrészekkel. Szerintük vagy Darkplate-tulajdonosként hal meg valaki, vagy olyan sokáig él, amíg ő maga nem lesz a üzér az interneten (ez utalás arra az idézetre, hogy vagy hősként hal meg valaki, vagy olyan sokáig él, hogy rosszfiú lesz belőle), utána pedig még egy beszólás is befért a Sony-nak.

Tényleg, a Sony miért nem enged egyedi kinézetet a konzoljának?

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu