Mel Gibson csatlakozik a The Continental című John Wick előzménysorozathoz

MOZI HÍREK – Mel Gibson lett az első sztár, aki csatlakozott a The Continentalhoz, a John Wick-filmek három estés előzménysorozatához.

 

Mel Gibson csatlakozott a The Continental című John Wick előzménysorozat szereplőihez, mint egy Cormac nevű karakter. A Lionsgate Television által gyártott háromrészes sorozat a Keanu Reeves-féle filmes franchise-ban nagy szerepet kapó bérgyilkosok szállodájának eredettörténetekét meséli el. A filmekben a szállodát az Ian McShane által alakított Winston Scott vezeti, és Winston egy fiatalabb verziójának szemszögéből mutatják be a szálloda első éveinek történetét. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki fogja játszani a szerepet, de a cselekményről eddig néhány részletet már nyilvánosságra hoztak.

A háromrészes sorozat 1975-ben, New Yorkban fog játszódni, ahol Winston Scott kénytelen szembenézni a múlttal, amiről azt hitte, hogy már régen maga mögött hagyta. Miközben megpróbálja átvenni az irányítást a hírhedt szálloda felett, amely már a világ legveszélyesebb bűnözőinek találkozóhelyeként is hírhedt, Winstonnak New York sötét és halálos alvilágában kell végigjárnia az utat, ami alapján úgy tűnik, hogy a sorozat mindenképpen a Wick-filmek hangvételét viszi majd tovább.

Számos nagyobb filmsztár szerepel mostanában rendszeresen tévé-, vagy streamingsorozatokban és annak ellenére, hogy Mel Gibson 1976-ban a The Sullivans című ausztrál drámában debütált, azóta nem láthattuk a kis képernyőn. Miután gyorsan hírnevet szerzett magának George Miller Mad Max című filmjében, és mire feltűnt a Halálos fegyverben, a nagyvászon volt az egyetlen hely, ahol Mel Gibsont megtalálhattuk, mivel sokáig olyan nagy volt a szakadék a moziban és a tévécsatornáknál végzett munka között, hogy a kettő sosem keresztezte egymást.

Ami a John Wick-sagát illeti, minden tévés esemény, amely a franchise-hoz kapcsolódik, amely az első három filmjeivel több mint 600 millió dollárt hozott, nagy figyelmet fog kapni, és mivel a negyedik filmet jelenleg Európa országaiban és Japánban forgatják, semmi jele annak, hogy az emberek megunnák Keanu Reeves kutyabarát bérgyilkosát. Bár a filmek egyfajta sablonos „a felbérelt gyilkos előbújik a nyugdíjból, hogy megbosszulja egy kiskutya halálát” sztorinak indultak, nagyon hamar megtalálta a saját közönségét, és egy olyan meglepetés akció-sorozat lett belőle, amely egy ujjmozdulattal nagy neveket tudott magával rántani. Bár a történet az eddig megjelent filmek során lineárisan haladt előre, a The Continental mindig is jelen volt, hiszen egy olyan hely, ahonnan Wicket kitiltották, miután figyelmen kívül hagyta azt a szabályt, hogy a falai között soha nem követhetnek el gyilkosságot.

Kevin Beggs, a Lionsgate tévécsatornától a Deadline-nak beszélt az év elején arról, miért érezte úgy, hogy itt az ideje megmártózni a szálloda történetében. „Ez egy olyan sikeres franchise, amely filmként a negyedik és ötödik részéhez közeledik” – magyarázta. „Nagyszerű mitológiája és érdekes stílusa van, és a gun-fu megközelítése ezeknek a hihetetlenül költői kaszkadőr-esztétikáknak egyszerűen nem evilági, ezért a film Keanu Reeves-szel – aki mindenben elképesztő, amit csinál, de John Wickként különösen meggyőző a fejünkben – egyszerűen kiált azért, hogy legyen valami a tévében. Ahogy a Marvel-univerzum és a DC-univerzum is hihetetlenül sok lehetőséget rejt magában a tévé szempontjából, és ez a mi szuperhősös franchise-unk a családban.”

„Amit a The Continentalban bemutatunk, az a fiatal Winston története, és az, hogy hogyan történt, hogy ő és a szövetségesekből álló csapata bekerült ebbe a szállodába, amellyel 40 évvel később, a filmes franchise-ban találkozunk először” – folytatta Beggs. „Ahogyan ezt az első évadot megközelítettük, az három, lényegében 90 perces rész, amit akár egy limitált sorozatnak vagy egy limitált eseménysorozatnak is felfoghatnánk.”

Bár sem Reeves, sem McShane nem valószínű, hogy megjelenik a képernyőn a sorozatban, nem kizárt, hogy az utóbbi némi szinkronhangot biztosít majd a projekthez, valószínűleg jelenetbe illő kontextusban, hogy a fiatalabb Winston Scott emlékeibe juttassa el a nézőket.

A The Continental eredetileg idén került volna adásba a John Wick 4-gyel együtt, de mivel a Covid leállása miatt a gyártás csúszik, jelenleg nincs megjelenési dátum a sorozatnak.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu