A No More Heroesnak vége, mondja a készítője, de a Shadows of the Damned még visszatérhet

Goichi Suda megerősítette, hogy szüneteltetik a franchise-t, de a harmadik rész fogadtatása nem befolyásolta a döntést.

 

Goichi Suda, ismertebb nevén Suda51, egyike azoknak az alkotóknak, akiket mindig is lelkesedésből dolgoztak „niche” címeken. Ugyanakkor a No More Heroes alkotója már néhány hónappal ezelőtt elszólta magát, hogy a Travis Touchdown főszereplésével készülő harmadik számozott rész lehet az utolsó, de ezúttal egyértelműen beszélt erről.

A Destructoidnak adott interjújában megerősítette, hogy a Grasshopper nem fog több No More Heroes játékon dolgozni. Bár teljes lezárásról ezúttal sem beszélt, hanem a franchise-szal való szüneteltetésről, de az egyértelmű, hogy egy új rész nincs a cég elkövetkező terveiben.

Suda természetesen tisztázni akarta, hogy a döntés nem a No More Heroes 3 fogadtatása miatt született, amely a Nintendo Switch hivatalos, augusztus 27-i megjelenése óta eléggé megosztott véleményeket kapott. Elmondása szerint a döntés már a fejlesztés során megszületett , így a játék sikerével kapcsolatban bármi is történt volna, akkor is abba akarták hagyni az újabb epizódok készítését.

De nem csak rossz hírei voltak a híres fejlesztőnek, hiszen ugyanebben az interjúban megerősítette, hogy a Grasshopper igényt tart a Shadows of the Damned jogaira. Ez azt jelenti, hogy egy jó összeget fektettek a franchise-ba, így egy új jövőbeli projektre számíthatunk ugyanebből ebből a franchise-ból, és nem csak az eredeti játék valamilyen portjára.

Amíg várunk, hogy még többet tudjunk meg róla, a No More Heroes 3 már elérhető Switch-en. A Shadow of the Damned retrocikkét itt olvashatjátok el.

Forrás: Destructoid

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu