Menu

Növekedési pályára állt a Sony? További felvásárlások jöhetnek

A Sony Interactive Entertainment nem fog megállni a Firesprite-nál, a Housemarque-nál és a Bluepoint Gamesnél; további stúdiók juthatnak „a Sony térfelére”.

 

Az utóbbi évek során főleg a konzolgyártók Microsoft volt az, ami felvásárlási lázba kezdett (és mégsem tudtak akkora menetelést felmutatni, mint amit az Embracer Group hozott eddig össze…), és az egyik legnagyobb zsákmányuk a ZeniMax Media volt, amivel a Bethesda, az alá tartozó összes stúdió és azok IP-i (Doom, The Elder Scrolls, Fallout…) is az Xbox Game Studioshoz csatlakoztak.

A Marsipan Games oldalán pedig egy jelentés ütötte fel a fejét. Ez a Sony Interactive Entertainmenttel (SIE-vel) foglalkozik, és úgy látják, hogy a cégnek úgy 13-18 milliárd dollárja (kb. 390-540 milliárd forintja) van arra, hogy ebből a költségvetésből további felvásárlások valósulhassanak meg. A „marcipán” szerint a Sony eléggé agresszív felvásárlási folyamatokkal számol, viszont a kiválasztott stúdiók/cégek stratégiailag kiválasztott alanyok lesznek.

A Marsipan Games szerint a Sony elméletileg képes lenne egy nagyon nagy cég bekebelezésére, de ne felejtsük el, hogy a cég behúzásával annak összes alkalmazottját is foglalkoztatnia kell, így a felvásárláson túl további költségekkel kellene Jim Ryanéknek számolniuk. Ezért pedig, ha a Sony valakit kiválaszt, az olyan stúdió kell, hogy legyen, ami „a kékek” terveivel és általános stratégiájával összeegyeztethető irányelveket követ. Lehetséges helyszínek, ahol a SIE felvásárlásokba kezdhet: Japán, Kína, Lengyelország, illetve Kanada. Főleg Kanada az, ahol a cég erősen lemaradásban van, állítja a Marsipan Games.

Nem fogunk tippelni, hogy kik juthatnak a kékek kötelékébe, de azt tényleg ki lehet jelenteni, hogy a Sony visszafogottabban, de nekik megfelelő módon intézi a vásárlásait. Ne feledjük, hogy részesedésük van az Epic Gamesben is, miután összesen 450 millió dollárnyi (135 milliárd forintnyi) befektetést adtak Tim Sweeney cégének. (Ebből pedig megközelítőleg 2 százalékos tulajdonrészük biztosan van, ugyanis 250 millióért kaptak 1,4%-ot.)

Persze még várnunk kell, mire hivatalosan is hallani fogunk arról, hogy a Sony kit „fizetett le”.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu