Dying Light: a Nintendo Switch változat meglepően korrekt teljesítményt tud [VIDEO]

A PlayStation 4-es verzióval összevetve a Techland játéka bár itt-ott áldozatot vállalt, mégis egészen korrektül fut „a kapcsolón” is a Dying Light.

 

Láttunk már fából vaskarikát: amikor a The Witcher 3 is megjelent a Nintendo Switch-re, ott is azért elképesztő volt, hogy miképp kelt életre Geralt a nagy N hybrid platformján. Most viszont egy másik lengyel cég nyílt világú játéka lépett fel a Switchre, és a teljesítmény egészen korrekt lett. Az ElAnalistaDeBits által készített videó remekül összefoglalja, hogy a viszonylag visszafogott teljesítményű PlayStation 4-es verzióval miképp tartja a lépést a Dying Light hordozható(ként is játszható) átirata.

A Nintendo Switch-en (értelemszerűen dokkolva…) dinamikus felbontást használ a Dying Light: 720p és 1080p között mozog, de gyakrabban fordul 720p felé a nyitottabb környezetekben. Dokkolva viszont úgy tűnik, hogy a felbontás fixen 720p. Az árnyékok és a látótávolság az a két szempont, ahol a handheldként is haználható platformon a legtöbb visszavágást érzékelhetjük a Sony masinájával összevetve. A modellek viszont azonos minőségűek.

Az ambient occlusion (AO) vagy alacsonyabb minőségű, vagy hiányzik a Switchen az alkalmazástól függően, de a textúrák esetében is tapasztalhatunk egy kisebb visszaesést: vagy megmaradt a minőségük, vagy valamelyest romlottak. Az viszont pozitívum, hogy a Nintendo Switch-en jobbak a töltési idők. A frame rate pedig a terheltebb régiókban megtorpanhat, de általában képes tartani a másodpercenkénti harminc képkockát. Emiatt véli úgy a YouTube csatorna, hogy ez az egyik legjobb Switch port lett, hiszen a PlayStation 4-ről a Nintendo hardverére átültetve hasonló minőségű maradt, és nem hozott nagy teljesítmény- vagy felbontásbeli áldozatokat.

A Dying Light 2: Stay Human esetében ilyen összevetés nem lesz, vagy ha igen, az nem lesz korrekt, ugyanis a Techland következő játéka is ott lesz a Switchen, ám már nem natív verzióként, hanem a felhőből fog futni. Ott pedig az ilyen összehasonlításoknak már nem nagyon lesz értelme…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu