Dying Light Nintendo Switch: meghökkentő ok miatt tiltották ki az európai eShopból a zombis játékot!

Kedden, október 19-én jelent meg Nintendo Switchre az utóbbi évek egyik legjobb zombis akció-kaland videojátéka: Dying Light: Platinum Edition. Akkor miért nem látom az eShopban?

 

Ahhoz, hogy választ kapjunk erre a kérdésre, Németországba kell mennünk , ahol a hatóságok nem hagyták jóvá a játékot, így megakadályozva annak terjesztését a platformon keresztül egész Európában.

Mint azt a Techland szóvivője a Reddit-en elmagyarázta, a tartalom jellege miatt a Dying Light: Platinum Edition betiltották Németország területén, ahol az európai eShop hivatalosan be van jegyezve. „Ez lehetetlenné teszi a játék hivatalos terjesztését az európai országokban, valamint Ausztráliában és Új-Zélandon is”. Egyelőre nem tudni, hogy hamarosan sikerül-e felülkerekedni ezen a problémán, bár a Techland részéről dolgoznak a gyors megoldáson.

A Dying Light betiltása csak az európai digitális forgalmazást érinti, így például nálunk minden érdeklődő a megszokott konzolboltokban, vagy ha ott még nem kapható, akkor az Amazon webáruházakban szerezheti be a zombis videojátékot.

Azt nem tudni, hogy ez a tiltás hogyan érinti majd a Dying Light 2-t, amely Nintendo Switch esetében kizárólag felhő alapú változatban érkezik majd.

A lengyel fejlesztőcsapat videojátéka több mint 100 órányi egyjátékos játékidőt és számtalan további kalandot garantál, ha barátokkal játszunk és kooperatív módban fedezzük fel a világot, valamint a fizikai kiadásban is kapunk különböző extrákat, például túlélési útmutatót és egy kétoldalas térképet. A Dying Light: Platinum Edition Nintendo Switch-re jó kritikákat kapott, és jól szerepelt a Digital Foundry összehasonlításában is, amelyet alant láthattok. Dante tesztjét pedig a PS4-re megjelent és kiegészítővel együtt kiadott játékról, a Dying Light: The Followingról itt olvashatjátok.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu