Oktatás videojátékokkal? Assassin’s Creed Valhalla Discovery Tours több mint 50 iskolába jutott el az Egyesült Királyságban

A Viking Age mód már ingyenesen elérhető, és az Egyesült Királyság iskoláiban oktatásra is használják.

 

Az Assassin’s Creed Valhallának megvannak az erősségei és a gyengeségei, de senki sem tagadhatja, hogy az egyik legfontosabb pontja a világ újrateremtése, ahogy az a sagában megszokott. A Ubisoft már néhány éve kihasználta ezt, és bevezette az úgynevezett Discovery Tourt, amivel megismerhetjük a meglátogatott helyszínek és az akkori civilizációk történetét.

A legújabb vikinges rész esetében ez az oktatási funkció a Viking Age nevet viseli, és múlt keddtől ingyenesen elérhető azok számára, akik rendelkeznek a játék egy példányával. De nem csak az egyéni használatot célozza, ezt az eszközt iskolákban és főiskolákon is használják a történelem és a kultúra iránti érdeklődés felkeltésére.

Bár már korábban is láttunk erre példákat, most már tudjuk, hogy maga a Ubisoft is több mint 50 iskolára terjeszti ki a Discovery Tourt az Egyesült Királyságban. A Digital Schoolhouse programmal kötött oktatási megállapodás részeként a vállalat több mint 5000 Discovery Tour PC-kódot biztosít a terület 52 iskolájának.

Ezek a példányok nem csak a Valhalla Discovery Tourt tartalmazzák majd, hanem olyan korábbi játékmódokat is, mint például az Origins és az Odyssey mellett megjelentek. Az élményeket beépítik majd a diákok óráiba, különösen a kultúrával és történelmi környezettel kapcsolatos tartalmak tanításakor.

Discovery Tour: Viking Age már elérhető a Ubisoft franchise legújabb részében. A különböző funkcióknak köszönhetően erőszakmentes módon ismerhetjük meg a 9. századi Anglia és Norvégia kultúráját, a kor különböző szereplőinek szerepét átvéve és néhány feladatot teljesítve.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu