Menu

A középső ujját bemutatva a Sony-nak tér vissza a PS5-ös borításokat készítő cég egy új dizájnnal

A Dbrand, a PS5 előlapok gyártásáért felelős kanadai perifériagyártó cég bemutatta fekete előlapjainak 2.0-s verzióját, és nem vesztegette az idejét, hogy ezzel gúnyt űzzön a Sonyból.

 

Az új előlapok bemutatására mindössze néhány nappal azután került sor, hogy a vállalat kénytelen volt visszavonni a formatervek eredeti inkarnációját, miután a Sony jogi lépésekkel fenyegette meg őket, az előlapokat gyártó cég pedig terroristának nevezte a Sony-t. A Dbrand ettől el nem riadva egy nyilatkozatban elárulta, hogy a Darkplates “halott”, helyette a Darkplates 2.0 lépett a helyébe.

“Bár nagyra értékeljük a hétvégén beszivárgott jogi tanácsokat, a Darkplates vita valósága meglehetősen egyszerű.

Bejegyzett formatervezési mintaoltalom nélkül nem lehet sikeresen beperelni valakit egy állítólagos “formatervezési mintaoltalom megsértése” miatt. A Sony nem rendelkezett bejegyzett formatervezési szabadalommal a PS5 oldalpaneljére, amikor a Darkplates-t piacra dobtuk (vagy a megjelenést követő sok-sok hónapon keresztül).”

A vállalat azt mondta, hogy a design eléggé különbözik ahhoz, hogy “sikeresen lezárja a vitát, és semlegesíti a Sony jövőbeli jogsértési igényeit”, megjegyezve, hogy az oldalsó szellőzőnyílások hozzáadása segít a design további megkülönböztetésében.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu