Sherlock Holmes: Chapter One: a nyomozó élete [VIDEO]

A Frogwares a harcok után azt is megmutatta, hogy a fiatal Sherlock Holmes játékmenete milyen is lesz.

 

Értelemszerűen ott kezdődik az egész, hogy a bűncselekmény helyszínén kezdünk nyomok után kutatni, viszont a Sherlock Holmes: Chapter One nem fog kegyelmezni: ha kihagyunk fontos nyomokat, a játék nem fogja vissza magát. Nekünk kell döntenünk a megfelelő pillanatban arról, hogy megvan-e minden, és haladunk-e tovább a gyanúsítottakra. Ők pedig attól függően fognak minket kezelni, hogy miképp azonosítjuk őket (aki ártatlan, és megvádoljuk, értelemszerűen nem fog minket megtűrni).

Ha a helyiek nem akarnak velünk szóba állni (ami nem lesz olyan nagy meglepetés, hiszen idegenek leszünk a szigeten, ezért pedig nem sokan fognak megbízni bennünk), akkor egy ügyes álca használatával trükközhetünk, hogy bizalmat gerjesszünk bennük. A szigeten több féle kosztüm lesz, és a ösztöneinkre és nyomokra hivatkozva kitalálhatjuk, hogy milyen gúnyába bújjon Sherlock, amivel aztán válaszokat is kaphat. A játék sosem fogja nyíltan elmondani, hogy mit válasszunk, így a rossz döntés többször is gúnyos megjegyzésekhez vezethet.

A játékban lesz egy bizonyítékokat egymáshoz kötő rendszer, és ennek segítségével a megfelelőnek tűnő személynek megmutathatjuk azokat. A jó logika segítségével így akár válaszokat is kaphatunk. Aztán ott van a lelki kastély, ahol az ügy összeáll a megfelelő bizonyítékok és gyanúsítottak révén. Itt is ki kell emelni, hogy a Sherlock Holmes: Chapter One nem fog megakadályozni bennünket a rossz választásaink során. Cordona szigetén viszont nem minden és mindenki egyenlő, és lehet, hogy egy bűncselekmény más személyek számára elfogadott, és rajtunk áll, hogy mit tartunk igaznak, de cserébe a következményekkel is számolnunk kell. (Magyarul szemet hunyhatunk egyes események felett.)

A Sherlock Holmes: Chapter One november 16-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store). A PlayStation 4-es és Xbox One-os átiratok számára még egy kis idő kell, de lehetséges, hogy az év vége előtt a 2013-as konzolok is megkapják a fiatal nyomozó kalandjait.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu