Ez a Tomb Raider horrorjáték váltotta volna fel a 2013-as rebootot, de végül törölték [VIDEO]

A Square Enix folytatta a Tomb Raider 25. évfordulójának megünneplését azzal, hogy korábban nem látott felvételeket mutatott be a törölt Tomb Raider: Ascensionről.

 

A kiadó három videót tett közzé a játékról, amelyek nagyon korai prototípus játékmenetet, koncepciórajzokat és márkateszteket mutatnak be „korai felfedező szinkronhangokkal” kísérve.

Ahogyan az korábban a Square Enix digitális könyvéből kiderült, a Tomb Raider: The Final Hours, az Ascension egyike volt az eredeti terveknek, amiből végül a 2013-as Tomb Raider reboot lett.

Az alábbi beágyazott videóban látható korai felvételek egy sokkal sötétebb és horrorisztikusabb témájú játékot mutatnak, mint a 2013-as reboot, ahol Lara egy sor groteszk szörnyeteggel néz szembe.

A könyv szerint a játékhoz az ihletet „az érzelmekben gazdag Ico szerepjáték, a Resident Evil túlélőhorrorja és a Shadow of the Colossus toronymagas mitikus teremtményei” adták.

A felvételeken Lara egy ponton lóháton látható, és a játékban állítólag Lara egy fiatal lányt is elkísért volna, hasonlóan az Ico-hoz.

Más felvételek a játék kezdeti koncepciórajzát, valamint a korai dobozképeket mutatják be, teszt hangfelvételekkel együtt.

„Azt hiszed, hogy ismersz engem” – mondja a hangalámondás. „Azt hiszed, már láttál engem. A brit hercegnő, a gazdag lány csinos arccal, csillogó fegyverekkel és a torna iránti érzékkel. Szerintem összekeversz valakivel.”

Nem vagyok tökéletes. Nem vagyok golyóálló. Küzdök. Vérzek. Fázom. Elveszek. Kétségeim vannak. Ismerem a fájdalmat. Ismerem a félelmet.

„Egy nap legendává válok. Egy harcos. Egy hős. Egy portyázó. De előbb túlélő leszek. Még mindig azt hiszed, hogy ismersz engem? Gondold újra.”

A könyv szerint a tervet végül elvetették, amikor a Crystal Dynamics fejlesztőcsapatának kétségei támadtak az egész projektről.

Az egyik megbeszélésen a csapat feltette magának a kérdést, hogy vajon a játék olyan jó lesz-e, mint a Batman: Arkham Asylum. Senki sem mondta, hogy igen, így az Ascensiont elvetették egy realisztikusabb reboot javára, ami a 2013-as Tomb Raider lett.

Forrás: VideoGameChronicles

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu