World of Warcraft: átnevezték a Cannibal Corpse frontemberéről mintázott karaktert „Corpsegrinder”-re

A fejlesztő Blizzard átnevezte a World of Warcraft egyik küldetést teljesítő karakterét, miután újra előkerültek az alapjául szolgáló zenész homofób kijelentései.

 

Az eredetileg „Gorge the Corpsegrinder” néven ismert karaktert a Cannibal Corpse énekeséről, George ‘Corpsegrinder’ Fisherről mintázták. Az NPC a játék Borean Tundra régiójában találkozott, és a Horde frakció ork parancsnoka volt, aki különösen nem szerette az éjszakai elfeket és a gnómokat.

Azonban, ahogy azt a Metal Hammer kiszúrta, a karaktert átnevezték „Annihilator Grek’lor”-ra, miután Fisher homofób kijelentései újra felszínre kerültek. Egy 2007-es interjúban Fisher a Szövetséget „homo szövetségnek” nevezte, a Horda rivális frakcióját pedig „kib*szott emo f*szszopóknak”.

Az interjú a Blizzconon, a Blizzard éves rajongói találkozóján jelent meg 2011-ben, ami arra késztette Michael Morhaime-t – a fejlesztő társalapítóját és akkori elnökét -, hogy bocsánatot kérjen. A játékbeli karakter neve azonban mindmáig megmaradt. Az új névadó Grek’lor mostantól a World of Warcraft nyilvános tesztbirodalmán él, és a változás várhatóan hamarosan a PC-s MMO minden játékosára kiterjed.

Bár sem Fisher, sem a Blizzard nem kommentálta nyilvánosan a változást, a Grek’lorra való átnevezés valószínűleg része az anyacég, az Activision Blizzard azon törekvésének, hogy megtisztítsa a játékot. Ez a stúdióiban történt szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra és a Kalifornia állam Fair Housing and Employment Department of Fair Housing and Employment által indított perre adott válasz.

Az elmúlt hónapokban a World of Warcraftban végrehajtott egyéb változtatások közé tartozik a fejlesztők nevének eltávolítása a játékból, a szexuális viccek és célzások eltávolítása, sőt, a „szuggesztív” párbeszédek megnyirbálása is.

Forrás: NME

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu