Gran Turismo 7: az automotív-kultúráról [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment és a Polyphony Digital betekintést nyújt a kulisszák mögé a következő Gran Turismoval kapcsolatban.

 

Az ezzel foglalkozó videók The Starting Line, magyarul Rajtvonal néven futnak majd, és a legelsőben kapásból megszólal Yamauchi Kazunori, a Gran Turismo atyja, aki a sorozat eredetére is visszatekint. Megemlíti az automotív-kultúrát is, ami magyarul különösebben szokatlanul hangzik, de ez azt takarja, hogy az autók dizájnját és teljesítményét magához ölelő művészetről kell beszélni.

A Gran Turismo franchise kiötlője úgy hiszi, hogy az autó az egyik legszebb ipari termék, és az autós kultúra definíciója alatt a formájuk iránti gyönyörködést kell érteni, illetve ennek van egy másik eleme is: az autós kultúra alá még odatartozik az új járművek világszerte történő alkotása, majd a bennük történő gyönyörködés is. (Utcai példát is mondhatnánk: találunk egy egészen ütős járművet a parkolóban. Megállunk, örülünk, hogy látjuk. Ez is ennek a része Yamauchi gondolatmenetét követve.)

Eközben a videóban több autót is láthatunk; láthatunk visszatérő verdákat is (pl. a Chaparral 2J, vagy az indexképen is látható Castrol TOM’S Supra GT JGTC, ma már Super GT versenyautó), és új járgányok is felsejlenek, ilyen például az 1978-as évjáratú Alpine A220. Márkákból is lehetne mit sorolni: Porsche, Jaguar, McLaren… szóval lesznek közönséges, utcai autóktól kezdve a teljesen versenyzésre tervezett kocsikig választék van bőven… de erről ismeretes a Gran Turismo, nem?

Eközben láthatóak bizonyos neonvonalak a videóban. Egy Twitter-felhasználónak feltűnt, hogy ebből bizony egy pályarajz jön össze, és meg is tudjuk mondani, hogy melyiké: az első részben is már ott levő Deep Forest Raceway térképét dugták el a japán fejlesztők a videóban. Ügyes ötlet… ha minél több, régebbi pályát bepakolnak a játékba, az a veterán rajongóknak fog örömet okozni. (A WCCFTech tévesen a Motor Sports Landet, a GT2-ben levő pályát nevezte meg, de az téves.)

A Gran Turismo 7 március 4-én fog megjelenni PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu