Menu

Gran Turismo 7: az automotív-kultúráról [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment és a Polyphony Digital betekintést nyújt a kulisszák mögé a következő Gran Turismoval kapcsolatban.

 

Az ezzel foglalkozó videók The Starting Line, magyarul Rajtvonal néven futnak majd, és a legelsőben kapásból megszólal Yamauchi Kazunori, a Gran Turismo atyja, aki a sorozat eredetére is visszatekint. Megemlíti az automotív-kultúrát is, ami magyarul különösebben szokatlanul hangzik, de ez azt takarja, hogy az autók dizájnját és teljesítményét magához ölelő művészetről kell beszélni.

A Gran Turismo franchise kiötlője úgy hiszi, hogy az autó az egyik legszebb ipari termék, és az autós kultúra definíciója alatt a formájuk iránti gyönyörködést kell érteni, illetve ennek van egy másik eleme is: az autós kultúra alá még odatartozik az új járművek világszerte történő alkotása, majd a bennük történő gyönyörködés is. (Utcai példát is mondhatnánk: találunk egy egészen ütős járművet a parkolóban. Megállunk, örülünk, hogy látjuk. Ez is ennek a része Yamauchi gondolatmenetét követve.)

Eközben a videóban több autót is láthatunk; láthatunk visszatérő verdákat is (pl. a Chaparral 2J, vagy az indexképen is látható Castrol TOM’S Supra GT JGTC, ma már Super GT versenyautó), és új járgányok is felsejlenek, ilyen például az 1978-as évjáratú Alpine A220. Márkákból is lehetne mit sorolni: Porsche, Jaguar, McLaren… szóval lesznek közönséges, utcai autóktól kezdve a teljesen versenyzésre tervezett kocsikig választék van bőven… de erről ismeretes a Gran Turismo, nem?

Eközben láthatóak bizonyos neonvonalak a videóban. Egy Twitter-felhasználónak feltűnt, hogy ebből bizony egy pályarajz jön össze, és meg is tudjuk mondani, hogy melyiké: az első részben is már ott levő Deep Forest Raceway térképét dugták el a japán fejlesztők a videóban. Ügyes ötlet… ha minél több, régebbi pályát bepakolnak a játékba, az a veterán rajongóknak fog örömet okozni. (A WCCFTech tévesen a Motor Sports Landet, a GT2-ben levő pályát nevezte meg, de az téves.)

A Gran Turismo 7 március 4-én fog megjelenni PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu