Menu

Japán kormányzati elismerésben részesült a PlayStation 5!

A jó tervezés díját kapta meg a Sony közel egy éve elindult konzolja, a PlayStation 5 … és mivel nem sok termék kap ilyen díjat, ez komoly eredmények is nevezhető.

 

Szóval évente száz termék részesül jó dizájn-díjban. Ez már önmagában is relatíve alacsony számnak mondható, de a kormány ennél egy lépéssel tovább is ment, ugyanis a PlayStation 5 ennek arany fokozatát kapta meg, tudósít a japán PlayStation Blog. (Ezt kb. úgy lehetne magyar helyzetre átültetni, hogy a Kiváló Áruk Fórumába ugrott volna be a Sony masinája.) A díjat kiosztó szervezetet eredetileg a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium hozta létre még 1957-ben, és ez nem az első ilyen alkalom, ugyanis 2014-ben a PlayStation 4 is jó dizájn-díjat kapott, ám akkor még az arany fokozat nem jött össze.

A hivatalos indoklás szerint nem csak a játékosok, hanem sokan mások is jó ideje izgatottan várták a PlayStation 5 megérkezését, és nem okozott csalódást. Egy szimbolikus, és érzésekkel teli megjelenéssel jött, tele eddig nem látott 3D-s ívelt felületekkel. A logó átüt a panelon, és ez csak ezzel az egyedi kialakítással volt megteremthető. A konzolt könnyű tisztítani, mivel két, levehető panel közé lett bepakolva. Oldalról nézve pedig úgy hitték, hogy nem lehet vízszintesen is használni a konzolt, ám a PlayStation 5 dobozában található állvánnyal ez is megvalósítható.

A DualSense kontrollert hasonló témában tervezték meg, és jó érzés megragadni azt. Azt nem tudják mondani, hogy a nyers, festést nélkülöző műanyag ugyanolyan luxust kínál, de a zsűri szerint ez egyszerűsít a gyártási folyamaton, figyelembe véve a későbbi újrahasznosítást is. Úgy vélik, hogy ez az új, eddig nem látott termékforma világszerte kielégíti a játékosokat.

Azért itt ki kell emelni, hogy a zsűri nem csak videojátékos termékeknek ad ilyen díjat. Tavaly például a Zoom is arany besorolású elismerésben részesült, de a jelöltek között iskolai szoftvereket, vagy akár teljes szervezeteket is találhatunk. Ettől függetlenül öröm látni, hogy a PlayStation 5 túl tudott lépni a PlayStation 4 teljesítményén.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu