Japán kormányzati elismerésben részesült a PlayStation 5!

A jó tervezés díját kapta meg a Sony közel egy éve elindult konzolja, a PlayStation 5 … és mivel nem sok termék kap ilyen díjat, ez komoly eredmények is nevezhető.

 

Szóval évente száz termék részesül jó dizájn-díjban. Ez már önmagában is relatíve alacsony számnak mondható, de a kormány ennél egy lépéssel tovább is ment, ugyanis a PlayStation 5 ennek arany fokozatát kapta meg, tudósít a japán PlayStation Blog. (Ezt kb. úgy lehetne magyar helyzetre átültetni, hogy a Kiváló Áruk Fórumába ugrott volna be a Sony masinája.) A díjat kiosztó szervezetet eredetileg a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium hozta létre még 1957-ben, és ez nem az első ilyen alkalom, ugyanis 2014-ben a PlayStation 4 is jó dizájn-díjat kapott, ám akkor még az arany fokozat nem jött össze.

A hivatalos indoklás szerint nem csak a játékosok, hanem sokan mások is jó ideje izgatottan várták a PlayStation 5 megérkezését, és nem okozott csalódást. Egy szimbolikus, és érzésekkel teli megjelenéssel jött, tele eddig nem látott 3D-s ívelt felületekkel. A logó átüt a panelon, és ez csak ezzel az egyedi kialakítással volt megteremthető. A konzolt könnyű tisztítani, mivel két, levehető panel közé lett bepakolva. Oldalról nézve pedig úgy hitték, hogy nem lehet vízszintesen is használni a konzolt, ám a PlayStation 5 dobozában található állvánnyal ez is megvalósítható.

A DualSense kontrollert hasonló témában tervezték meg, és jó érzés megragadni azt. Azt nem tudják mondani, hogy a nyers, festést nélkülöző műanyag ugyanolyan luxust kínál, de a zsűri szerint ez egyszerűsít a gyártási folyamaton, figyelembe véve a későbbi újrahasznosítást is. Úgy vélik, hogy ez az új, eddig nem látott termékforma világszerte kielégíti a játékosokat.

Azért itt ki kell emelni, hogy a zsűri nem csak videojátékos termékeknek ad ilyen díjat. Tavaly például a Zoom is arany besorolású elismerésben részesült, de a jelöltek között iskolai szoftvereket, vagy akár teljes szervezeteket is találhatunk. Ettől függetlenül öröm látni, hogy a PlayStation 5 túl tudott lépni a PlayStation 4 teljesítményén.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu