Játékosokat eltávolító rendszeren dolgozik a Sony; hasznos lehet az egyik érdekeltségében

Eleinte ijesztőnek hangzik, de ha átgondoljuk a Sony tevékenységét, van ráció abban, amit nemrég szabadalmaztatott a cég.

 

Az OP Attack tudósított arról a védjegyről, amit az amerikai szabadalmi- és védjegyhivatalnál (USPTO) a Sony még 2020 januárjában regisztrált, ám csak nemrég fogadták el. A szabadalom lényegében arról szól, hogy egy élő adás nézőinek lehetősége lenne szavazás, esetleg fizetés révén eltávolítani egy játékost a játékából. Kitér a megoldásra is, ahogy egy videojátékot ábrázolnak a nézőknek, de a lényeg emögött rejlik.

A szavazások mértékének el kell érnie egy kitűzött határt, ami után tényleg el lehet távolítani a kérdéses játékost az épp közvetített játékból. Ez az arány minimum 60%, úgyhogy nem csak egy egyszerű többségnek kell a kiszavazásra voksolniuk… és itt jön az érdekesség: ha valakire lecsapott a banhammer (mondjuk ez nem éppen találó definíció, hiszen nem kitiltásról van szó), akkor egy másik mérkőzésbe átcsatlakozhat a pórul járt „pléjer”. A nézők akár egyfajta aukciós eljárásban, akár csoportosan is beszállhatnak a kiszavazás mellett vagy az ellen is.

A Sony a szabadalmában azt írta, hogy az online platformok (pl. a Twitch) lehetővé tették, hogy a nézőknek élő, vagy akár rögzített játékokat vagy eSport-eseményeket közvetíthessenek. Egyre többen érdeklődnek a játékok online nézésben (illetve az eSport-rendezvények iránti érdeklődés is növekvő tendenciát mutat), a játékfejlesztők keresik a nézői élmény javítására a megoldásokat. Ide lehet venni a nézők számára biztosított funkcionalitást és interakciót…

És itt kell belegondolni abba, hogy a Sony az idei év folyamán milyen stratégiai vásárlást intézett. Ugye korábban a Sony Interactive Entertainment egy új eSport-céggel, az RTS-sel közösen megvásárolta az Evo-t, a legnagyobb verekedős játékokra kihegyezett bajnokságot. Nem is nehéz összekötni a szabadalmat az Evo-érdekeltséggel: egyszerűen meg szeretnék valósítani a csaló, vagy nem megfelelően játszó egyének ilyen módon történő büntetését, hogy esetleg talán megfelelően, a szabályok szerint játszanak.

De kérdés, hogy vajon ezt a szabadalmat a Sony használni fogja-e…

Forrás: Gamesindustry

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu