Menu

Játékosokat eltávolító rendszeren dolgozik a Sony; hasznos lehet az egyik érdekeltségében

Eleinte ijesztőnek hangzik, de ha átgondoljuk a Sony tevékenységét, van ráció abban, amit nemrég szabadalmaztatott a cég.

 

Az OP Attack tudósított arról a védjegyről, amit az amerikai szabadalmi- és védjegyhivatalnál (USPTO) a Sony még 2020 januárjában regisztrált, ám csak nemrég fogadták el. A szabadalom lényegében arról szól, hogy egy élő adás nézőinek lehetősége lenne szavazás, esetleg fizetés révén eltávolítani egy játékost a játékából. Kitér a megoldásra is, ahogy egy videojátékot ábrázolnak a nézőknek, de a lényeg emögött rejlik.

A szavazások mértékének el kell érnie egy kitűzött határt, ami után tényleg el lehet távolítani a kérdéses játékost az épp közvetített játékból. Ez az arány minimum 60%, úgyhogy nem csak egy egyszerű többségnek kell a kiszavazásra voksolniuk… és itt jön az érdekesség: ha valakire lecsapott a banhammer (mondjuk ez nem éppen találó definíció, hiszen nem kitiltásról van szó), akkor egy másik mérkőzésbe átcsatlakozhat a pórul járt „pléjer”. A nézők akár egyfajta aukciós eljárásban, akár csoportosan is beszállhatnak a kiszavazás mellett vagy az ellen is.

A Sony a szabadalmában azt írta, hogy az online platformok (pl. a Twitch) lehetővé tették, hogy a nézőknek élő, vagy akár rögzített játékokat vagy eSport-eseményeket közvetíthessenek. Egyre többen érdeklődnek a játékok online nézésben (illetve az eSport-rendezvények iránti érdeklődés is növekvő tendenciát mutat), a játékfejlesztők keresik a nézői élmény javítására a megoldásokat. Ide lehet venni a nézők számára biztosított funkcionalitást és interakciót…

És itt kell belegondolni abba, hogy a Sony az idei év folyamán milyen stratégiai vásárlást intézett. Ugye korábban a Sony Interactive Entertainment egy új eSport-céggel, az RTS-sel közösen megvásárolta az Evo-t, a legnagyobb verekedős játékokra kihegyezett bajnokságot. Nem is nehéz összekötni a szabadalmat az Evo-érdekeltséggel: egyszerűen meg szeretnék valósítani a csaló, vagy nem megfelelően játszó egyének ilyen módon történő büntetését, hogy esetleg talán megfelelően, a szabályok szerint játszanak.

De kérdés, hogy vajon ezt a szabadalmat a Sony használni fogja-e…

Forrás: Gamesindustry

 

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu