Meglepően szigorú korhatár-besorolást kapott a Mátrix: Feltámadások az USA-ban!

MOZI HÍREK – A Keanu Reeves főszereplésével készült Mátrix: Feltámadások hivatalosan is megkapta az erőszak és a káromkodások miatt az R-besorolást az Egyesült Államokban.

 

A Mátrix: Feltámadások most már hivatalosan is megkapta az R-besorolást, ami megerősíti, hogy a film az elődök nyomdokaiba lép. A közelgő sci-fi akciófilm folytatása „erőszak és káromkodás” miatt kapta meg a Rated R besorolást, ami azt sugallja, hogy a Mátrix digitális világába való elmélyülés ismét igen kemény golyószórós akciójeleneteket tartalmaz, amire a közönség számíthat. Az R jelentése „Restricted”, azaz 17 éven aluliak csak szülői, vagy felnőtt kísérettel tekinthetik meg a filmet.

A Mátrix: Feltámadásokat Lana Wachowski, a látnok filmrendező rendezi, aki ezúttal egyedül, rendezőtársa és testvére, Lilly Wachowski nélkül vág neki a filmnek. A film a negyedik része annak az úttörő franchise-nak, amely 1999-ben először definiálta újra a sci-fi és az akció műfaját. Bár a cselekményről kétségtelenül megannyi csavar és fordulat nagyrészt rejtély marad, a Warner Bros. hivatalos szinopszisa már szolgált néhány támpontot. „Egy olyan világban, ahol két valóság van – a mindennapi élet és az, ami mögötte van – Thomas Andersonnak ismét választania kell, hogy követi-e a fehér nyulat” – olvasható a szinopszisban. „A választás, bár illúzió, még mindig az egyetlen út a Mátrixba vagy a Mátrixból való ki- és bejutáshoz, amely erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha”.

A friss trailerből már azt is megállapíthatjuk, hogy Reeves Neója ismét bekerült a címadó világba, és immár Thomas Anderson néven él. Az egykori kiválasztottat epikus múltjának látomásai kísértik, és kék pirulák szedésére kényszerül, hogy távol tartsa végzetét, de vajon elég lesz ez ahhoz, hogy ne fedezze fel újra az igazságot? Nem, nyilván nem lesz elég.

Az ezzel ellentétes találgatások ellenére úgy tűnik, hogy a Mátrix feltámadása évekkel a 2003-as Mátrix forradalmak eseményei után veszi majd fel a fonalat, és a főszereplő ismét a Keanu Reeves által alakított, Neo, Carrie-Anne Moss pedig Trinity. A nagy érdeklődéssel várt folytatásban a két főszereplő mellett remek sztárszereplőgárdát láthatunk: Jessica Henwick (Vasököl, Star Wars: Episode VII – Az ébredő Erő), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Neil Patrick Harris (Gone Girl), Priyanka Chopra Jonas (Quantico), Christina Ricci (Szökés az őrültekházából: The Nellie Bly Story, The Lizzie Borden Chronicles), Telma Hopkins (Dead to Me), Eréndira Ibarra (Sense8, Ingobernable), Toby Onwumere (Empire), Max Riemelt (Sense8), Brian J. Smith (Sense8, Treadstone) és Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen, Gotham).

Az Aquaman és az Elveszett királyság sztárja, Yahya Abdul-Mateen II is csatlakozik az ellenálláshoz, mint Morpheus, a szabadságharcos és mentor fiatalabb változata, akit Laurence Fishburne alakított az eredeti Mátrix-trilógiában. A színész nemrég elárult néhány információt a karakter rejtélyes feltámadásáról, mondván: „Azt hiszem, amit a forgatókönyv nyújtott, az egy új narratíva és néhány új lehetőség volt, ami valóban helyet adott a Mátrix-univerzumon belül egy új Morpheusnak” – magyarázta. „Ez határozottan a karakter egy másfajta verziója. Olyan karaktert játszom, aki határozottan tisztában van a Mátrix [és] Morpheus történetével. Ez a karakter most az önfelfedezés útján van. A történetünkben sok minden szól a fejlődésről, a saját utad meghatározásáról. Morpheus sem mentesül ez alól.”

A Mátrix feltámadások 2021. december 22-én kerül országszerte a mozikba, és a mozibemutatótól számítva 31 napig lesz elérhető az HBO Maxon.

Érdekes kérdés, hogy nálunk vajon milyen korhatár-besorolást kap a film, amikor a Venom 2 nemrég megkapta a 18 éven aluliaknak nem ajánlott plecsnit, hasonlóan a benne dúló „erőszak” miatt.

Forrás: Moviweb

Magyar szinkronos trailer:

Eredeti angol trailer:

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu