Két újabb méretben is kapható lesz az Xbox Series tárhelybővítő kártyája

Már nem csak 1 terabájtos méretben lehet hamarosan kapni az Xbox Series X-hez és az Xbox Series S-hez tervezett SSD-bővítést, de azért az ár továbbra is húzós marad.

 

A Microsoft nem azt a metódust alkalmazta, mint a Sony (ahol bár szét kell bontani a PlayStation 5-öt, de cserébe a támogatott NVMe M.2 SSD-kből bármelyiket bepakolhatjuk), kényelmileg mégis a redmondiak megoldása lehet a jobb, igaz, olyan slotot használnak az Xbox Series tárhelyének bővítéséhez, amit máshol nem. De mégis csak bedugjuk, és már megy is. A probléma ott van, hogy eddig egyetlen ilyen SSD volt a piacon (a Seagate 1 TB-s megoldása, ami 220 dollár, hazánkban pedig kb. 75-80 ezer forint).

A Microsoft viszont bejelentette a weboldalán, hogy az egyből hármat csinálnak: a karácsonyi rohamra kihozzák két további kapacitással a Seagate SSD Expansion Card néven futó terméket. Az 512 gigabájtos modell 140 dollár lesz (forintban ez minimum 50 ezer lesz), míg a 2 terabájtos változat már túlzottan drágának tűnik (400 dollár, tehát az már alapból drágább az Xbox Series S-nél; forintban valahol 150 ezer körül kezdődik majd).

A redmondi cég szerint az Xbox Game Pass lehetővé tette az Xboxon játszóknak, hogy pillanatok alatt egy komolyabb játékkönyvtárhoz hozzá tudjanak férni. Emellett a négy generációnyi játéktámogatás is lehetővé teszi, hogy több ezer játékkal lehessen időt tölteni. Ezért is akarta a Microsoft biztosítani, hogy több opció is rendelkezésre álljon a tárhelybővítések esetében is. Az Xbox Series megjelenésekor csak egyetlen megoldás volt a piacon, de ezzel már három lesz. (A poén itt csak az, hogy továbbra is mindössze egyetlen gyártótól: a Seagate mellett más nem nagyon akaródzik ilyen megoldást gyártani…)

Az 512 gigabájtos kiadás valamikor november közepén jut el a boltokba, míg a két terabájtos verzió előrendelése novemberben kezdődik (hazánkban ennek egyáltalán nincs gyakorlata…), majd decemberben jut el a polcokra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu