Menu

Két újabb méretben is kapható lesz az Xbox Series tárhelybővítő kártyája

Már nem csak 1 terabájtos méretben lehet hamarosan kapni az Xbox Series X-hez és az Xbox Series S-hez tervezett SSD-bővítést, de azért az ár továbbra is húzós marad.

 

A Microsoft nem azt a metódust alkalmazta, mint a Sony (ahol bár szét kell bontani a PlayStation 5-öt, de cserébe a támogatott NVMe M.2 SSD-kből bármelyiket bepakolhatjuk), kényelmileg mégis a redmondiak megoldása lehet a jobb, igaz, olyan slotot használnak az Xbox Series tárhelyének bővítéséhez, amit máshol nem. De mégis csak bedugjuk, és már megy is. A probléma ott van, hogy eddig egyetlen ilyen SSD volt a piacon (a Seagate 1 TB-s megoldása, ami 220 dollár, hazánkban pedig kb. 75-80 ezer forint).

A Microsoft viszont bejelentette a weboldalán, hogy az egyből hármat csinálnak: a karácsonyi rohamra kihozzák két további kapacitással a Seagate SSD Expansion Card néven futó terméket. Az 512 gigabájtos modell 140 dollár lesz (forintban ez minimum 50 ezer lesz), míg a 2 terabájtos változat már túlzottan drágának tűnik (400 dollár, tehát az már alapból drágább az Xbox Series S-nél; forintban valahol 150 ezer körül kezdődik majd).

A redmondi cég szerint az Xbox Game Pass lehetővé tette az Xboxon játszóknak, hogy pillanatok alatt egy komolyabb játékkönyvtárhoz hozzá tudjanak férni. Emellett a négy generációnyi játéktámogatás is lehetővé teszi, hogy több ezer játékkal lehessen időt tölteni. Ezért is akarta a Microsoft biztosítani, hogy több opció is rendelkezésre álljon a tárhelybővítések esetében is. Az Xbox Series megjelenésekor csak egyetlen megoldás volt a piacon, de ezzel már három lesz. (A poén itt csak az, hogy továbbra is mindössze egyetlen gyártótól: a Seagate mellett más nem nagyon akaródzik ilyen megoldást gyártani…)

Az 512 gigabájtos kiadás valamikor november közepén jut el a boltokba, míg a két terabájtos verzió előrendelése novemberben kezdődik (hazánkban ennek egyáltalán nincs gyakorlata…), majd decemberben jut el a polcokra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu