64 éves korában elhunyt Hiroshi Ono a Pac-Man, a Galaga és más arcade játékok legendás atyja

Hiroshi Ono, ismertebb becenevén Mr Dotman, hosszú betegség után hunyt el. Neve örökre összefűződik a pixel arttal.

 

Szürke nap ez a videojáték-ipar számára. Hiroshi Ono, a Pac-Man és más klasszikus Bandai Namco játékokért felelős művész 64 éves korában, hosszú betegség után elhunyt. Ezt a szakember hivatalos Twitter-fiókja írta, amely október 16-án jelentette Ono halálát.

Hiroshi Ono, ismertebb becenevén Mr. Dotman, nagy jelentőségű személyiség volt az ágazatban, mivel jelentős hatással volt az arcade játékok világára. Ebben az értelemben a szakember a régi címek pixel-artjának megalkotása mellett kötelezte el magát, a Pac-Man és az arcade gépek tervezésével szerzett magának nevet az iparágban. A művész azonban más logók, sőt, a legendás Galaga sprite-ok megalkotásában is közreműködött.

Ono 1979-től volt a Namco csapatának tagja, és 2013-ig maradt a vállalatnál. Olyan címek grafikáját tervezte meg, mint a Mappy, a Xevious és a már említett Pac-Man és Galaga. Az iparágban betöltött hatása vitathatatlan, ezért az ágazat több személyisége is tiszteletét fejezte ki a művész előtt a közösségi oldalakon keresztül, ahogyan a Tekken producere is tette a következő üzenettel: „Imádkozunk a lelkedért”. „Köszönöm szépen, Hiroshi Ono úr”, írta a Streets of Rage zeneszerzője.

 

 

„A 15 éves lányom találta ezt, és nemrég mosolyogva mondta: „Imádom a piros macskát, milyen aranyos!”. Meglepődtem, mert a pixel art nemcsak erősen inspirálta a generációmat, hanem meg is ragadt bennem. Tudom, hogy nekik is hiányozni fogsz…” – magyarázta a Streets of Rage zeneszerzője a Twitteren.

Minden bizonnyal egy legendás figura, akire örökre emlékezni fogunk a Pac-Man, a Galaga és a többi játék klasszikus művészete révén, amelyekben részt vett. Búcsú a pixel-art és végső soron a videojáték-ipar egyik legbefolyásosabb szakemberétől. Nyugodj békében, Hiroshi Ono!

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu