Három év után leszedték a Denuvót a Shadow of the Tomb Raiderről, azonnal javult a sebessége

A Shadow of the Tomb Raider játék teljesítményteszteken esett át, miután a Square Enix kivonta a vitatott rendszert.

 

A SteamDB frissítési naplói szerint a Rise Of The Tomb Raider és a Shadow of the Tomb Raider is frissítésre került a Denuvo eltávolítása érdekében. A kalózkodás elleni szoftvert okolták azért, hogy több játékban teljesítményproblémákat okoz.

A fejlesztők DRM (Download Rights Management) szoftvert adnak a játékaikhoz, hogy megakadályozzák a kalózkodást. Ezek a játékok általában némi feldolgozási teljesítményt igényelnek az ellenőrzések gyakori elvégzéséhez. A szoftver általában csak korlátozott ideig hatékony a játék megjelenése után, mivel a kalózok végül megkerülik azt. Ha ez megtörténik, a fejlesztők gyakran eltávolítják a szoftvert a játékukból.

A szoftvert gyakran kritizálták, hogy teljesítményproblémákat okoz a játékokban. Ennek legjelentősebb bizonyítéka a Resident Evil Village volt. A játék kalózverziója megjelent, és jobb teljesítményt mutatott, mint a Denuvo-t futtató hivatalos verzió. A Capcom azonban később kiadott egy javítást, amely enyhítette a teljesítményproblémákat a hivatalos verzióban.

A Rise Of The Tomb Raider 2015-ben jelent meg, így a játékosoknak már hét éve kellett megküzdeniük a DRM-szoftverrel. A Shadow of the Tomb Raider 2018-ban került a boltokba. A játék mindkét verziója támogatja az Nvidia DLSS-t is. Ez a szoftver AI renderelési technológiát használ a játékok képminőségének javítására és jobb képkocka sebességet biztosít. Ezt úgy éri el, hogy a játékot alacsonyabb felbontásban futtatja, majd upsampling segítségével visszatér a kívánt felbontáshoz. Ez a funkció azonban csak az Nvidia RTX grafikus kártyákon érhető el.

Forrás: NME

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu