Mass Effect 3: egy reaper isten is lehetett volna a játék végén

Eleinte más tervek is voltak arra, hogy lezárják a Mass Effect történetét.

 

Korábban már írtunk a People Make Games dokumentumfilmjéről, de más témában (a túlórázás miatt), most viszont az eredeti befejezés körülötti homályról lesz szó. Volt egy befejezés, amit Drew Karpyshyn tervezett meg a BioWare-től való távozás előtt, de van egy másik, vázlatos (animált, de alapvetően koncepciós) verzió, ami ezután jött létre, és ez volt a helyén az eredeti, bolti kiadás finiséig. Sok hasonlóság van a második változat és az Extended Cut előtti finálé között, de az eltérések jelentősek.

Ugye a játék végén a Catalyst (vagy Star Child, kinek mi tetszik) felbukkan; ez az az idegesítő mesterséges intelligencia, ami az organikus és a szintetikus élet közötti konfliktushoz kötődik, ám előtte egy reaper királynő volt a helyén. Shepard a Citadelre lép, ami összeolvadt a Crucible néven futó, rejtélyes szuperfegyverrel. Dave Wilkinson, az animációs rendező szerint Shepard annyira augmentált volt már az elektronikus eszközökkel, hogy a kapitány(nő) így képes volt csatlakozni magához a hajóhoz. Így a parancsnok(nő) egy virtuális világba lépett, ahol összefutott kb. a Reaperek istennőjével, ami (Casey Hudson, az akkori projektvezető iratai szerint) egy királynő volt.

Itt ő elmagyarázta, hogy a szolgái bezárták, mert szerintük nem volt fenntartható, hogy ciklikusan is, de folytatólagosan civilizációkat irtottak ki. A mesterséges intelligencia adta korlátok miatt nem tudnak fejlődni, habár ezt szeretnék elérni. A királynő olyan javaslatokkal élt, amit a szolgák nem támogattak, és olyat is mondott, hogy itt a lehetőség minden fejlesztésére, így előre lehetne haladni. Három opció volt erre (a dialóguskerékre tessék gondolni…): a renegade opcióra Shepard kb. „b___d meg magad” válasszal élt, amire bekapcsolja a Crucible-t, és ez felrobbantja a Citadelt, magával ragadva a reapereket… és a Föld bolygó is áldozatul esik. Ez lett a Destroy befejezés.

A paragon opcióval Shepard lett a reaperkirály, de ő így is a világszerte elismert, egy ujjas nemtetszését fejezte ki a királynőnek, viszont a reapereket az új vezető jó célokra használta. Ez hasonló a Control befejezéshez. A harmadik opció, a Synthesis eredetileg nem lett volna a legnehezebben megszerezhető befejezés, hanem az, amit mindenki megkapott volna (a másik kettő pedig azon alapulhatott, hogy mennyi paragon/renegade döntést hoztak a játék(ok) során). Itt Wilkinson szerint a királynő azt mondta, hogy egyfajta űrmágiával az ő és Shepard legjobb elemeit kombinálja, kiküldi az univerzumba, és ez megváltoztat mindent.

Wilkinson nem nagyon tért ki arra, hogy a Normandy becsapódik-e valahová, vagy a jelrelék elpusztulnak-e a befejezésekben, de ez többnyire megegyezik azzal, amit aztán kilenc éve átélhettünk… ám ez mégis jobbnak hat a Catalyst nélkül.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu