Egy „kollégától” merít majd a következő Splinter Cell játékmenete!

A Ubisoft állítólag az IO Interactive Hitman franchise-ából meríthet ihletet a következő Splinter Cell játékához egy újságírói szivárgás szerint.

 

A theGeek október 20-án számolt be arról, hogy forrásaink szerint a Ubisoft zöld utat adott egy új Splinter Cell játéknak. Jeff Grubb, a GameBeat újságírója szerint pedig a 2021-es E3 előtti hetekben „a Ubisoft a rajongókkal játszatta a közelgő Prince of Persia: The Sands of Time remake-et és valamit, ami egy új Splinter Cell prototípusnak tűnt”.

Grubb azt mondta: „Ez a játék egy olyan játék volt, amiben a játékosok a saját maguk által megalkotott játékokat láthatták: „A tesztelők nem töltöttek sok időt a lehetséges Splinter Cell játékkal. A Ubisoft biztosított egy függőleges szeletet, ami csak egy alap tutorial rész volt. De a játéknak ez a változata a már ismert Splinter Cell akciót ötvözte a 2016-os Hitman reboot elemeivel”.

Ez ugyan nem erősíti meg, hogy a játék ugyanaz a projekt, mint amiről a theGeek beszámolt, de tovább jelzi, hogy a Ubisoft szeretne visszatérni a Splinter Cell világába.

Az nem világos, hogy melyik stúdió dolgozik az új projekten, bár két, a Ubisoft terveit ismerő ember azt mondta a VGC-nek, hogy az új Splinter Cell-t egy, a hagyományos montreali bázison kívüli stúdió vezeti.

A források szerint a cím a gyártás korai fázisában van, de kicsi az esélye, hogy jövőre bejelentik.

A régóta várt folytatás egy olyan időszakban érkezik, amikor a cég a diszkriminációs és szexuális zaklatási vádak hulláma után igyekszik újjáépíteni az imázsát. A dolgozók egy része nem elégedett azzal, hogy a Ubisoft milyen szintű lépéseket tett a kultúra megváltoztatására.

Tavaly Yves Guillemot vezérigazgató azt mondta, hogy a Splinter Cell sorozatnak fejlődnie kell, mielőtt visszatérhetne.

„Amikor egy játékot készítesz, biztosnak kell lenned abban, hogy valami olyannal fogsz előállni, ami eléggé különbözik attól, amit korábban csináltál” – mondta.

„Amikor legutóbb csináltunk egy Splinter Cell-t, rengeteg nyomás nehezedett ránk a rajongók részéről, akik tulajdonképpen azt mondták, hogy ‘Ne változtassatok rajta, ne csináljátok ezt, ne csináljátok azt.” 

„Most van néhány dolog és néhány ember, akik most már a brandre, a márkára figyelnek” – tette hozzá Guillemot – „szóval egy ponton látni fogtok valamit, de ennél többet nem mondhatok”.

Ezek egyelőre elég semmitmondó állítások a Ubisoft cégvezetője részéről, szóval ez ebből (sajnos…) még bármi lehet…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu