Kiskapuval sem játszható Xboxon a Death Stranding

A Kojima Productions játéka, a Death Stranding trükközve sem érhető el a redmondiak platformjain.

 

A GeForce Now ugyanis elérhető az Xboxra is. Az Nvidia streamelő szolgáltatásának része a Death Stranding is (ami ugye először PlayStation 4-re, majd PC-re is kijött, és a rendezői változattal a PlayStation 5-öt is elérte szeptemberben), viszont (mivel a Sony adta ki a játékot konzolon) nincs mód arra, hogy ezzel a megoldással játszhassuk Sam Porter Bridges nyugati utazását. Jó, nem natív verzióról van szó, ugyanis az Xboxon a Microsoft Edge böngésző segítségével fut a szolgáltatás és az azon elérhető játékok.

A The Verge-nek író Tom Warren a Twitteren írta, hogy ha esetleg arra vártunk volna, hogy a Sony PC-s játékait a GeForce Now segítségével Xboxon játsszuk, akkor valami furcsa lesz megfigyelhető. A Death Stranding ugyanis nincs ott a listában, és hiába keres rá, a keresési eredmények közül is kitiltották a Kojima Hideo (jelenleg legújabb) játékát. De ennyivel nem állt meg: Warren később hozzátette, hogy a PC-s verziót nem is a Sony adta ki, de ez talán nem számíthat, ha valamilyen megállapodás van a felhős szolgáltatások és az exkluzivitás esetében, ha konzolra történik a streamelés. Még az Nvidiát is felkereste ezzel kapcsolatban.

Úgyhogy hiába van meg Steamen a Death Stranding, a GeForce Now segítségével nem tudjuk Xboxon nyúzni a játékot… de érdekesség, hogy PC-n pedig igen, szóval itt tényleg egy háttérben levő megállapodásról lehet szó. Vagy lehet, hogy mégsem? Van egy kisebb csavar is: ez a tweet ugyanis kiemeli, hogy az Xbox Microsoft Edge appjának orosz verziója (ami csak Nvidiás technológiát alkalmaz) képes futtatni a Death Strandinget.

Úgyhogy valaki itt vagy benézte, vagy valaki nem mond igazat: lehet, hogy a Sony nem volt kellően óvatos az amúgy felesleges tiltásokkal, vagy lehet, hogy éppen ők rontottak el valamit a háttérben (de mivel mostanában a blockbusteres, AAA-központú stratégiájuk a fontos, talán így akarják megakadályozni a trükközést…?).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu