Menu

Konzolos és PC-s játékon dolgozik… a Gameloft!?

Az eddig kizárólag mobilos játékokat fejlesztő Gameloft (és ezt jó két évtizeden keresztül tette…) hirtelen elkezdett máshová is hegeszteni valamit.

 

A Gameloftot 2015 és 2016 során sokszor emlegettük, nem véletlenül. Akkoriban ugyanis a Ubisoftra hegyezte a fogát egy francia médiagigász, a Vivendi. (Akik amúgy az Activision Blizzard létrehozásában is szerepet játszottak, ugyanis a Blizzard térfél az ő tulajdonukban volt a két cég fúziója során!) Mi köze van a Gameloftnak a Ubisofthoz? Óh, a válasz egyszerű: a „ubit” Yves Guillemot vezeti, míg a Gameloftot a Ubisoft társalapítója, Michael Guillemot hozta létre.

A Vivendi bár meghátrált a Ubisoft felvásárlásától (közel volt hozzá: ha a cégben 30%-nyi részesedést szerzett volna, a francia jog kötelezte volna az amúgy III. Napóleon által alapított médiaóriást egy felvásárlási ajánlat tételére…), de a kistesót be tudta húzni, így 2016 óta bizony a Vivendié a Gameloft, akikről most azt halljuk, hogy konzolos és PC-s játék fejlesztésébe kezdett. Mivel több mint 3600 fejlesztőt foglalkoztat tizennyolc stúdióban, és mivel közel 200 játékuk van, napi kb. 2,5 millió letöltéssel, ez bizony érdekes fordulatnak tűnik.

A Gameloft állásajánlatai között ugyanis láthatjuk, hogy a Barcelonában található stúdiójuk egy multiplayer komponenssel rendelkező multiplatform játékot készít. A jelentkezőktől elvárják, hogy a free-to-play világban tájékozottak legyenek, így ebből adódóan szinte 100%, hogy mikrotranzakciós modellre épít majd a még bejelentésre váró játék. Emiatt pedig még túlzottan korai találgatni, hogy milyen IP-ből csinálhatnak valamit mondjuk PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, Nintendo Switch-re és PC-re.

A Gameloft korábban sikeresen fejlesztett játékokat a már rég elfeledett Blackberry mobilokra, és a cég nem nagyon akarja maga mögött hagyni a múltját (sőt, mondhatnánk azt is, hogy jelenét), ugyanis a Les Echosnak elárulta a Vivendi-birtokolta mobilos vállalat, hogy az új projektjüket természetesen mobilra is kihoznák, így az iOS és az Android sem lenne elhanyagolva.

22 év kellett a Ubisoft kistestvéreként indult cégnek ehhez…

Source: JVL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu