A Sony megalapítja a „PlayStation PC” márkát

A Steam-felhasználóknak feltűnt, hogy a Sony új „PlayStation PC” címkével látja el a PC-s portokat, a vállalat korábban a PlayStation Mobile címkét használta. A pénzügyi igazgató „agresszív” fejlesztői beruházásokról beszélt.

 

A Corporation Wiki oldalán talált regisztrációs dokumentációból kiderül, hogy a Sony még áprilisban jegyeztette be a „PlayStation PC„-t, miközben a vállalat vezetői hangsúlyozták, hogy a PlayStation-élményt a hagyományos konzolokon túlra is ki kell terjeszteni. Az olyan címek, mint a Horizon Zero Dawn és a Days Gone már portolva vannak, a Sony tervei között szerepel, hogy a PC-s játékosok számára is elérhetővé tegye a God of Warhoz és az Unchartedhez hasonló sikersorozatokat.

A Sony csoport tegnap tette közzé a szeptember 30-án zárult pénzügyi év második negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyet követően Hiroki Totoki pénzügyi igazgató elmondta, hogy a vállalat „agresszív” befektetéseket tervez a fejlesztési képességeibe. Hozzátette, hogy a közelmúltban történt stúdiófelvásárlásokkal a Sony „a játékok PC-re és mobileszközökre történő telepítéséhez szükséges szakértelmet” tervezi felhasználni.

 

sony playstation pc

 

„A jövőben azt tervezzük, hogy kihasználjuk ezeket a stúdiókat a PlayStation Studios fejlesztési képességeinek növelésére, és felhasználjuk a játékok PC-re és mobileszközökre való telepítéséhez szükséges szakértelmet” – mondta Totoki a Video Games Chronicle által biztosított átirat szerint. „Az idei pénzügyi év eleje óta bejelentett felvásárlások eredményeként a PlayStation stúdiók száma néggyel nőtt 16-ra, a fejlesztők száma pedig közel 20 százalékkal fog növekedni. Tervezzük, hogy a jövőben is agresszívan fektetünk be ezekbe kapacitásainkba” – tette hozzá a gazdasági igazgató.

Konkrétan a Bluepoint Games és a Firesprite felvásárlásokról szólva Totoki elmondta, hogy mindkét stúdió „kiváló technikai képességekkel és kiváló eredményekkel rendelkezik”.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu