Nem lesz free-to-play az Assassin’s Creed: Infinity, a Valhalla pedig tarol

A jelenleg legújabb Assassin’s Creed játék a Ubisoft második legnagyobb profitot termelő játéka lett, és a Far Cry 6 esetében is vannak pozitív statisztikák az előző résszel összevetve.

 

A GameSpot számolt be a Ubisoft legújabb pénzügyi jelentéséről. Itt Yves Guillemot, a francia kiadó vezérigazgatója megerősítette, hogy a következő Assassin’s Creed, az Assassin’s Creed: Infinity nem lesz free-to-play, továbbá sok narratív elemmel fog rendelkezni. A Ubisoft Montreal és a Ubisoft Quebec által fejlesztett (és a közösködés miatt problemákat okozó; erről írtunk már) termék ezen felül még innovatív is lesz.

Guillemot hozzátette, hogy olyasmiket is tartalmaz majd az Infinity, amivel a játékosok az összes többi Assassin’s Creedben már rendelkeznek, és azok az elemek is ott lesznek, amit a 2007-es kezdetek óta kedvelnek. Ezért egy hatalmas játék lesz sok, korábbi felvonás elemeivel, így a megjelenési dátummal és még célplatformokkal sem rendelkező „végtelenség” tényleg hatalmas lehet, ha végül el tud jutni a játékosok elé…

Akkor beszéljünk az Assassin’s Creed: Valhalláról is. A Ubisoft sajtóközleménye szerint a francia cég a Ubisoft Montreal-Quebec páros kiváló munkájából nagy hasznot hajtott az utóbbi három Assassin’s Creedben, és persze több kisegítő stúdiónak is jár a köszönet. A Valhalla a megjelenése óta lepipálta az Assassin’s Creed: Odyssey-t, és az utóbbi negyedévben a Siege of Paris néven futó kiegészítő (ezt pedig a Skull & Bonesot hegesztő szingapúri stúdió hozta össze) rekord mértékű játékoslekötést mutatott fel.

A Ubisoft az Assassin’s Creed: Valhalla második évére is tartalmakkal készül, és itt főleg a 2021 október-2022 március időszakra gondol ezalatt. Egy jobb játékélménnyel kiadták a Discovery Tour-t, ami ezúttal értelemszerűen a viking korszakot mutatja be, és a BBC ezt úgy dicsérte, hogy a történelem felfedezésének interaktív és történelmileg pontos módszerének nevezte azt. Kevesebb mint tizenkét hónap alatt a Ubisoft második legnagyobb profitot termelő játékává vált az Assassin’s Creed: Valhalla, képviselve a franchise értékét és erejét.

A Far Cry 6 esetében pedig a Ubisoft szerint a narratívát, a főhősök és a rosszfiúk összetettségét, Yara lenyűgöző és szép nyílt világát, továbbá a fegyveres harcokat dicsérte a játékosok közössége, el nem feledkezve az „amigokról” (pl. Chorizo), amik sok játékos szívét elnyerték. A játékosok átlag játékideje a Far Cry 5-höz képest 25%-kal nőtt, és a korai eladások az Assassin’s Creed: Odyssey-éval hasonló szinten van (és az is hasonló időszakban jelent meg).

A francia cég szerint az erős megjelenés utáni menetrendje miatt a Far Cry 6 az év végén szuper formában lehet. Utána a külföldi sajtó értékeléseivel döngette a Ubisoft a mellét, majd hozzátette, hogy a Ubisoft Torontótól ez a második nagy játék, amivel lassan felnő a stúdió a feladathoz, és később izgalmas projektbe vághat ez a csoport is. A második üzleti negyedévben a Far Cry 3 és a Far Cry 5 esetében korrekt teljesítményről lehet beszélni.

A Ubisoft még megerősítette, hogy a Roller Champions áprilisra meg fog jelenni, de már nem számol annak teljesítményével a francia kiadó (azaz nincsenek elvárások). A következő üzleti évben, tehát legkésőbb 2023 márciusának végére fog a Prince of Persia: The Sands of Time remake, a Rocksmith+, a Tom Clancy’s The Division Heartland, az Avatar: Frontiers of Pandora, a Mario + Rabbids: Sparks of Hope, illetve a Skull & Bones megjelenni.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu